Thursday , 28 March 2024

Κυπριακές προεδρικές εκλογές: Φαβορί ο Ν. Χριστοδουλίδης με δημοσκόπηση του ΡΙΚ

Διεξάγονται αύριο, Κυριακή, στην Κύπρο οι προεδρικές εκλογές με φαβορί στην κούρσα της διαδοχής τον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη. Δημοσκόπηση του ΡΙΚ που έγινε ενόψει των προεδρικών εκλογών του δίνει ποσοστό 29,5% έναντι 21,5% για τον Αβέρωφ Νεοφύτου και 20,5% για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη. Πρόκειται για την τρίτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ που παρουσιάστηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.
Τα ποσοστά που εξασφαλίζουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι: Χρίστος Χρίστου 3,5%, Αχιλλέας Δημητριάδης 3%, Γιώργος Κολοκασίδης 1,5%, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης 1% και άλλοι υποψήφιοι 1,5%.
Όπως αναφέρει το ΡΙΚ, στα σενάρια για το δεύτερο γύρο των εκλογών, σε περίπτωση εκλογικής αναμέτρησης Νίκου Χριστοδουλίδη και Αβέρωφ Νεοφύτου, ο κ. Χριστοδουλίδης εξασφαλίζει 42,5% και ο κ. Νεοφύτου 28,5%.
Στο σενάριο Νίκος Χριστοδουλίδης εναντίον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο κ. Χριστοδουλίδης εξασφαλίζει 45,5% και ο κ. Μαυρογιάννης 27%.
Στο σενάριο Αβέρωφ Νεοφύτου εναντίον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο κ. Νεοφύτου εξασφαλίζει 34.5% και ο κ. Μαυρογιάννης 33%.
Από τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση προκύπτει επίσης ότι στην παράσταση νίκης ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξασφαλίζει 50%, ο Αβέρωφ Νεοφύτου 27% και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης 9%. Η δημοσκόπηση ήταν παγκύπρια και πραγματοποιήθηκε από τις 28 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2022 και από τις 2 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2023. Διενεργήθηκε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων με τη συμμετοχή 1.250 πολιτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *