Friday , 29 March 2024

Κυρίζογλου vs Παπαστεργίου για την προεδρία της ΚΕΔΕ- Σε ρόλο…Πόντιου Πιλάτου η ΝΔ

Του Γ. Κατσιάνη

Σε παράσταση για… δύο ρόλους εξελίσσεται η αναμέτρηση για την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με τους δημάρχους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου και Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου να ετοιμάζονται να διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους.

Πρόκειται για «γαλάζια» αναμέτρηση με πρωταγωνιστές δύο πρόσωπα, με αυτοδιοικητική εμπειρία και πλούσιο έργο, σε διαφορετικά πεδία.

Λάζαρος Κυρίζογλου

Ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), ο κ. Κυρίζογλου εναντιώθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, κερδίζοντας πόντους στο περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη.

«Οι προσωπικές εκτιμήσεις και αγάπες δεν κρύβονται», δήλωσε μεταξύ άλλων ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κ. Μητσοτάκης όταν επισκέφτηκε πριν από έξι μήνες το εκλογικό κέντρο του κ. Κυρίζογλου, στους Αμπελόκηπους, επιβεβαιώνοντας το θετικό κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών.

Η επανεκλογή του για πέντε συνεχή φορά στον δημαρχιακό θώκο και η ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, ένα μήνα αργότερα, δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για να διεκδικήσει ο κ. Κυρίζογλου το ανώτατο αξίωμα της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ο κ. Κυρίζογλου αποφάσισε να ανακοινώσει το μεσημέρι της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου την επίσημη υποψηφιότητα του για την προεδρία της ΚΕΔΕ, την οποία υποστηρίζουν δεκάδες δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δημήτρης Παπαστεργίου

Από την άλλη, ο δήμαρχος Τρικκαίων έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στον τομέα της καινοτομίας, μετατρέποντας τα Τρίκαλα, σε πόλη-πρότυπο, μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια.  

«40.000 κινούνται με ποδήλατα στην καθημερινότητα τους, τσιγάρο τέλος παντού, συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα στις υπηρεσίες», σχολιάζει με ανάρτηση του στο facebook ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, περιγράφοντας τα επιτεύγματα της διοίκησης Παπαστεργίου.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Τρικκαίων ετοιμάζεται πυρετωδώς για την εκλογική αναμέτρηση με τον κ. Κυρίζογλου, πραγματοποιώντας επαφές με αυτοδιοικητικούς παράγοντες στην Αθήνα και όχι μόνο.

«Να οργανωνόμαστε σιγά-σιγά για την ΚΕΔΕ. Πρώτη συνάντηση της ΠΕΔ Θεσσαλίας στο Βόλο, με στόχο την ενημέρωση αιρετών και στελεχών», ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ενώ λίγο αργότερα δημοσίευσε «στον Πύργο και την Αμαλιάδα, συζητώντας με τους συναδέλφους δημάρχους, Τάκη Αντωνακόπουλο και Γιάννη Λυμπέρη για την αυτοδιοίκηση αλλά τα ζητήματα των περιοχών μας».

Την ίδια ώρα, η ΝΔ τηρεί ίσες αποστάσεις, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη να μην δώσει χρίσμα σε κανένα από τους δύο υποψηφίους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *