Thursday , 28 March 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ενημερώθηκε για τα έργα στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε με τους υποψήφιους βουλευτές του

Τις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΤΑ, το περιαστικό δάσος του δήμου Παύλου Μελά, τα στρατόπεδα Ζιάκα, Παύλου Μελά και Καρατάσιου επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πριν λίγη ώρα μίλησε σε πολίτες στην περιοχή του Ευόσμου στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί από το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Τελευταίος… σταθμός του η αγορά Μοδιάνο όπου θα συναντήσει και θα συζητήσει με τους υποψηφίους βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Στο ΕΚΕΤΑ
Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε στις 10.00 π.μ. στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο υφυπουργός Εσωτερικών και αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης. Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη άρχισε από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το ευρύ ερευνητικό έργο του ΕΚΕΤΑ, που ξεδιπλώνεται σε θεματικές όπως η καθαρή ενέργεια, καύσιμα ή τεχνολογίες χαμηλών και μηδενικών ρύπων, η τεχνητή νοημοσύνη, η ανάπτυξη προηγμένων ρομποτικών συστημάτων, η ιατρική ακριβείας, οι «έξυπνες» πόλεις και η κυκλική οικονομία.
«Θέλω να συγχαρώ όλους τους εργαζόμενους, τους ερευνητές, όλο το προσωπικό, γιατί γίνεται πραγματικά μία πολύ σημαντική δουλειά. Και να επαναλάβω αυτό το οποίο είπα και πριν: η έρευνα πρέπει να έχει και ένα πραγματικό αποτύπωμα στη βελτίωση της καθημερινότητας, στη βελτίωση της παραγωγικότητας, στα ζητήματα των βιώσιμων μεταφορών και των ‘έξυπνων’ πόλεων, είναι στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων μας, δεν είναι κάτι το οποίο θα γίνει στο μέλλον, είναι κάτι το οποίο ήδη γίνεται σήμερα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Για το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο
Τη σημασία της δημιουργίας του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου υπογράμμισε ο πρωθυπουργός με το που έφθασε στη Θεσσαλονίκη, μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100, αλλά και με την επίσκεψή του στο χώρο όπου πρόκειται να ανεγερθεί το νοσοκομείο. Τον πρωθυπουργό ενημέρωσαν «επί του πεδίου» οι υφυπουργοί Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης και Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς ήταν η συνεργασία τους που έκανε δυνατή τη χωροθέτηση του νέου νοσοκομείου στο συγκεκριμένο πρώην στρατόπεδο. Μαζί με την αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα εξήγησαν στον πρωθυπουργό πώς, το νέο νοσοκομείο, μαζί με τα υπάρχοντα «Παπαγεωργίου» και «424 ΓΣΝΕ», δημιουργούν στην περιοχή ένα «Πάρκο Υγείας». Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος για όσα έχουν δρομολογηθεί καθώς και για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο θα γίνει στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *