ΚΥΣΟΙΠ: “Πράσινο φως” για την πώληση του 30% του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών

ΚΥΣΟΙΠ: “Πράσινο φως” για την πώληση του 30% του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών

204
SHARE

Την πώληση του ποσοστού 30% που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο (ΤΑΙΠΕΔ) στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών (Δ.Α.Α.) ενέκρινε μετά από σχετική εισήγηση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό.

«Σήμερα υλοποιούμε μία ακόμη δέσμευση που είχαμε αναλάβει. Αυτή είναι η πρώτη διαδικασία αποκρατικοποίησης της σημερινής κυβέρνησης. Δέσμευση για την εν λόγω αποκρατικοποίηση είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία φυσικά ουδέποτε υλοποιήθηκε» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: “Ιδεολογική και πολιτική μας θέση, όπως διαρκώς τονίζουμε, είναι ότι αντιμετωπίζουμε τις αποκρατικοποιήσεις ως αναπτυξιακό εργαλείο της οικονομίας, αρκεί αυτές να πραγματοποιούνται με όρους απόλυτης διαφάνειας και γνώμονα εν τέλει το δημόσιο συμφέρον. Και όχι μόνο ως μέσο αύξησης των δημοσίων εσόδων. Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και εγώ ως υπουργός Οικονομικών, είχαμε επισημάνει ότι θα επιδιώξουμε τη διαδικασία ολοκλήρωσης των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η χώρα προς αυτή την κατεύθυνση”.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πολύ πρόσφατη παρουσία του στην 84η ΔΕΘ – το προηγούμενο Σαββατοκύριακο – ο κ.Μητσοτάκης είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η πώληση του ποσοστού αυτού στο Δ.Α.Α. αποτελεί θέμα ημερών.

LEAVE A REPLY