Sunday , 20 July 2025

“Κόκκινο πανί” για την κυβέρνηση το ΣΔΟΕ-Δεύτερη φορά(!) που προχωρά στην κατάργηση του

Του Γ. Κατσιάνη

Χθες το thesseconomy.gr αποκάλυψε την πρόθεση της κυβέρνησης για κατάργηση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και ενσωμάτωση της Γενικής Διεύθυνσης στην ΑΑΔΕ (βλέπε Τίτλους τέλους και για το ΣΔΟΕ σχεδιάζει η κυβέρνηση-Θα περιέλθει στην ΑΑΔΕ – Thesseconomy).

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η σημερινή κυβέρνηση προχωρά σε “ξήλωμα” της συγκεκριμένης φορολογικής υπηρεσίας.

Έξι χρόνια πριν και συγκεκριμένα λίγες ημέρες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, μία από τις πρώτες αποφάσεις ήταν και η κατάργηση της τότε Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Ειδικότερα σύμφωνα με το άρθρο 1 του Προεδρικό Διάταγμα 84/2019 (ΦΕΚ A 123 – 17.07.2019) συστάθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, “Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας”. 

“Στη νέα Γενική Γραμματεία μεταφέρονται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων… οι υπαγόμενες στην καταργούμενη Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος υπηρεσίες των άρθρων 79 έως 83 του ιδίου π.δ.”.

Προφανώς, το ΣΔΟΕ αποτελεί “κόκκινο πανί” για την κυβέρνηση, η οποία μέσα σε έξι χρόνια προχωρά σε δεύτερη ενσωμάτωση σε άλλη υπηρεσία και συγκεκριμένα στην ΑΑΔΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *