Saturday , 20 April 2024

«Κόκκινο πανί» για τους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι

Του Γ. Κατσιάνη

Την έντονη δυσφορία επαγγελματιών και εμπόρων της Θεσσαλονίκης προκαλεί η έλλειψη αποφασιστικότητας που επιδεικνύει η κυβέρνηση, ως προς την λειτουργία της αγοράς.

Όπως τονίζουν, παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη παραμένουν το τελευταίο διάστημα σε χαμηλό επίπεδο, με σταθεροποιητικές τάσεις, το οικονομικό επιτελείο διστάζει να ανάψει το «πράσινο φως» για την είσοδο καταναλωτών στα καταστήματα λιανικής πώλησης.

«Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα παράπονα δέχομαι από συναδέλφους κυρίως για τις δηλώσεις λοιμωξιολόγων, οι οποίοι εισηγούνται ακόμα και αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων», δήλωσε πρόεδρος οικονομικού φορέα.  

Αν και μέχρι σήμερα οι παράγοντες της αγοράς παρακολουθούσαν τις εξελίξεις, χωρίς να εκφράσουν έντονες αντιδράσεις, πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες επίκειται μπαράζ αντιδράσεων από εκπροσώπους φορέων.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, στο στόχαστρο αναμένεται να βρεθούν τόσο κυβερνητικά στελέχη, όσο και ειδικοί επιστήμονες, ορισμένοι εκ των οποίων εξακολουθούν να τάσσονται υπέρ της επιμήκυνσης των περιοριστικών μέτρων.                  

Με την γλώσσα των αριθμών…

Το ζοφερό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην αγορά αποτυπώνεται και στην έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ) για τις χειμερινές εκπτώσεις, σύμφωνα με την οποία περισσότερες από 9 στις 10 επιχειρήσεις καταγράφουν χαμηλότερο κύκλο εργασιών για το 2020 σε σχέση με το 2019.

Επίσης, η αρνητική στάση των εμπορικών επιχειρήσεων προς τις εναλλακτικές μεθόδους πώλησης (click away, click-in-shop) αποτυπώνεται στο γεγονός ότι περίπου 8 στις 10 επιχειρήσεις δεν προτίθενται να διατηρήσουν τις νέες μεθόδους πώλησης, μετά το τέλος της πανδημίας ενώ για δύο στις τρεις επιχειρήσεις (66%) οι πωλήσεις των χειμερινών εκπτώσεων ήταν κατώτερες των προσδοκιών τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *