Saturday , 20 April 2024

Κώστας Ιακώβου: «Είναι τουλάχιστον υπερβολή να ασκείς κριτική σε μια διοίκηση επειδή έπραξε το αυτονόητο»

Του Κώστα Ιακώβου,

Δημοτικού Συμβούλου Δ. Θεσσαλονίκης-Προέδρου ΟΒΡΕΠΟΜ

Την προηγούμενη εβδομάδα, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης κατηγορήθηκε από την αντιπολίτευση για τον τρόπο όπου επέλεξε να συζητήσει δύο σημαντικά ζητήματα της πόλης: την ανάπλαση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου και την προμήθεια 50 λεωφορείων, τα οποία θα ενισχύσουν σημαντικά τις αστικές συγκοινωνίες.

Με πρόφαση την διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, μέσω  τηλεδιάσκεψης, τα μέλη της μειοψηφίας απείχαν από τη διαδικασία, εκφράζοντας τη  διαμαρτυρία τους για τη διαδικασία όπου ακολουθήθηκε.

Βεβαίως, είναι δικαίωμα της αντιπολίτευσης να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα  ασκήσει κριτική στην εκάστοτε διοίκηση.

Ωστόσο, είναι τουλάχιστον υπερβολή να ασκείς κριτική σε μια διοίκηση επειδή έπραξε το αυτονόητο, τη δεδομένη χρονική στιγμή και μάλιστα για θέματα που χρίζουν άμεσων αποφάσεων.

Δηλαδή, η δημοτική αρχή τι έκανε;

Συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, λαμβάνοντας υπόψη τα αυξημένα επιδημιολογικά φαινόμενα της εποχής και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.

Επιπλέον, η συζήτηση που ακολούθησε αφορούσε την ανάπλαση της ΔΕΘ και την αγορά των 50 λεωφορείων από το δήμο Θεσσαλονίκης, θέματα που είναι άρρηκτα δεμένα με την ανάπτυξη της πόλης και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Δυστυχώς όμως, τα μέλη της μειοψηφίας επέλεξαν την οδό της …σιωπής αντί της ανάπτυξης των θέσεων τους, με την αποχή τους από τη διαδικασία.

Αναρωτιέμαι πόσο θα εξυπηρετούσε τους δημότες η ματαίωση για παράδειγμα της συζήτησης για την προμήθεια των 50 λεωφορείων, όταν οι αστικές συγκοινωνίες αποτελούν, εδώ και χρόνια, το νούμερο ένα ζήτημα της πόλης και μάλιστα, εν μέσω κορωνοϊού;  

Επίσης, κατά πόσο θα εξυπηρετούσε την τοπική οικονομία της πόλης και ειδικότερα τους επαγγελματίες και τους εμπόρους, μια επιπλέον καθυστέρηση στη διαδικασία εκκίνησης της ανάπλασης της ΔΕΘ;

Θεωρώ λοιπόν ότι η επίδειξη υπευθυνότητας θα πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα του κάθε δημοτικού συμβούλου απέναντι στους δημότες.

Διότι, υποχρέωση μας είναι να υπηρετούμε το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *