Thursday , 25 April 2024

Κ.Ζέρβας : “Θα επιβλέψουμε και θα σεβαστούμε τα αρχαία της Βενιζέλου. Πρέπει να τρέξουμε για να έχουμε μετρό το 2023”

Στην πορεία του έργου για την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης ύστερα από τη χθεσινή σχετική απόφαση του ΣτΕ αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας. Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη τόνισε ότι “κλείνει το κεφάλαιο της αδικαιολόγητης καθυστέρησης για την ολοκλήρωση του έργου”.


“Χάσαμε πολύτιμο χρόνο, χάσαμε 7 χρόνια για να επιστρέψουμε στη λύση που ήταν βασισμένη πάνω σε μελέτες, ώστε το 2023 να έχουμε μετρό στη Θεσσαλονίκη. Χάθηκε επιπλέον 1,5 χρόνος. Τώρα πρέπει να τρέξουμε και εμείς ως δημοτική αρχή αλλά και όσοι εμπλέκονται ουσιαστικά. Το 2023 είναι κρίσιμη χρονιά καθώς τελειώνει και η τρίτη χρηματοδότηση του έργου” ανεφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. “Έχω πολλές φορές επισημάνει ότι το μετρό Θεσσαλονίκης είναι ένα έργο που θα αλλάξει τον συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης, θα βελτιώσει τις μετακινήσεις και το βιοτικό επίπεδο, θα ευνοήσει τον εμπορικό κόσμο, θα διευκολύνει εργαζόμενους και σπουδαστές, θα αναβαθμίσει την τουριστική υποδομή και θα αναζωογονήσει ολόκληρες γειτονιές. Αποτελεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο για την πόλη μας” είπε ο κ. Ζέρβας.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι “εμείς ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Θεσσαλονίκης θα ελέγχουμε την πορεία των έργων, θα ελέγχουμε και θα ενημερώνουμε την πόλη, θα εποπτεύουμε τη διαδικασία αρχικά της απόσπασης, της φύλαξης και της επανατοποθέτησης σε ποσοστό 92% των αρχαιοτήτων, αλλά και την πορεία των εργασιών. Η βυζαντινή κληρονομιά της Θεσσαλονίκης είναι μοναδική, η ανάδειξή της είναι μέλημά μας και προτεραιότητα όλων. Η αξιοπιστία της τεχνικής μεθόδου πλαισιώνεται από τη βούληση της πόλης να προστατεύσει και να αναδείξει τις αρχαιότητες παράλληλα με την ασφαλή, έγκαιρη και συμφερότερη ολοκλήρωση των εργασιών και της λειτουργίας του μετρό”.

Τέλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι πρωτεύον μέλημα της δημοτικής αρχής είναι να αξιοποιηθούν τα αρχαία αλλά και να εκσυγχρονιστεί η πόλη. “Δεν μπορούμε να μαλώνουμε για το πώς θα διαχειριστούμε τα αρχαία. Δε χωρά άλλη καθυστέρηση από κανέναν” σχολίασε χαρακτηριστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *