Thursday , 25 April 2024
Government cabinet meeting, at Maximos Mansion, in Athens, Greece on July 26, 2019. / Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 26 Ιουλίου 2019.

Κ.Καραμανλής: Εξετάζεται η αλλαγή της ώρας προσέλευσης στους χώρους εργασίας για να αποφευχθούν οι συνωστισμοί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μεταξύ των οποίων και η μεταβολή της ώρας προσέλευσης των εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους το πρωί εξετάζονται από την Κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή.

Μιλώντας, συγκεκριμένα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι μετά από πρόταση του υπουργείου Μεταφορών, εξετάζεται πολύ σοβαρά – από τον ίδιο τον πρωθυπουργό – το ενδεχόμενο «να μεταβληθούν οι ώρες πρωινής προσέλευσης στην εργασία, ώστε να αποφύγουμε τον συνωστισμό σε ώρες αιχμής”. 

Η πρόταση του υπουργείου είναι αν χρειαστεί να σπάσει η προσέλευση σε τρεις διακριτές φάσεις, ώστε να μην υπάρχει το γνωστό μεγάλο “κύμα” από 7:30 ως 8:30.

Ο κ.Καραμανλής τόνισε, επίσης, ότι “τα νέα μέτρα θα πρέπει να έχουν μία ισορροπία. Στο Μετρό, στο Τραμ και στα λεωφορεία δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό σε κάθε όχημα. Συζητείται αν θα πρέπει να υπάρξει ένας βασικός εξοπλισμός. Αυτό τον εξοπλισμό τον έχουν ήδη οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, στους οποίους θα πρέπει να πούμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ. Μετά από πρόταση του υπουργείου Μεταφορών, εξετάζεται πολύ σοβαρά και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, εάν θα πρέπει π.χ. όλοι όσοι θα επιβιβαστούν στα ΜΜΜ να φορούν προστατευτικό εξοπλισμό, δηλαδή μάσκες”.

Σημείωσε, ακόμη, ότι “σε όσους θα χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ, θα πρέπει να εμπεριέχεται και το στοιχείο της προσωπικής ευθύνης. Να σκέπτονται τον εαυτό τους, αλλά και τον συμπολίτη τους”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *