Tuesday , 23 April 2024

Κ. Καραμανλής: Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ σχέδια αναδιάρθρωσης του ΟΑΣΘ και επιτάχυνσης του Μετρό

Σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΑΣΘ, όπως επίσης και τα σχέδια της Κυβέρνησης για την επιτάχυνση του έργου του Μετρό θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ το απόγευμα του Σαββάτου, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, κατά την επίσκεψή του σήμερα το πωί στα γραφεία του ΟΑΣΘ και στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό.

Στον ΟΑΣΘ, όπου συναντήθηκε με τη νέα διοίκηση του Οργανισμού ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι η κατάσταση είναι κάπως βελτιωμένη σε σχέση με αυτή που παρέλαβε καθώς πλέον στους δρόμους έχουν βγει 273 λεωφορεία έναντι 213 που ήταν όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση. Επίσης διευκρίνισε ότι ο ΟΑΣΘ θα παραμείνει κρατικός για το επόμενο διάστημα και ότι Κυβέρνηση θα εστιάσει στην προμήθεια νέων λεωφορείων. “Αυτό που θέλουμε είναι οι Θεσσαλονικείς να έχουν αξιόπιστες αστικές συγκοινωνίες. Δεν τους ενδιαφέρει αν θα είναι κρατικές ή ιδιωτικές οι συγκοινωνίες αυτές. Έχουμε τα ζητήματα της εκκαθάρισης τα οποία πρέπει να τελειώσουμε”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μετρό

“Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ θα ανακοινώσει τα σχέδια που έχει για την επιτάχυνση του έργου. Εμείς δε θα εγκαινιάσουμε μουσαμάδες θα εγκαινιάσουμε έργα” δήλωσε αργότερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κατά την επίσκεψή του στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό.

Μετά την ενημέρωση που είχε, τόνισε επίσης πως όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται ο περιβόητος σταθμός Βενιζέλου, αλλά δεν έχει καν ολοκληρωθεί η μελέτη για να ξεκινήσει η κατασκευή του και επέκρινε την προηγούμενη Κυβέρνηση για “επικοινωνιακά τεχνάσματα και φτηνή επιθεώρηση”.

Στις επισκέψεις του αυτές ο κ.Καραμανλής συνοδευόταν από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και τους γραμματείς του υπουργείου, Γιώργο Καραγιάννη και Νίκο Σταθόπουλο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *