Friday , 26 April 2024

Κ.Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Η κυβέρνηση δημιουργεί πλούτο και μοιράζει δίκαια το μέρισμα σε όλους τους πολίτες – ΟΧΙ σε πρόωρες εκλογές

Η κυβέρνηση δημιουργεί πλούτο και μοιράζει δίκαια το μέρισμα σε όλους τους πολίτες και θα εξαντλήσει τη συνταγματική της θητεία, είναι το κύριο μήνυμα που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας βεβαιότητα για συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της ελληνικής οικονομίας τόσο το 2022, όσο και τα το 2023, όπως επίσης και βεβαιότητα ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας της Ε.Ε. θα αλλάξει.

«Να αντιληφθούμε τη σημασία και την έκταση των μέτρων. Δεν είναι απλά κατάλογος μέτρων αλλά πολιτικές που υπακούουν σε λογική. Όσο η οικονομία αναπτύσσεται, το μέρισμα πρέπει να το καρπώνονται οι πολίτες. Όπου χρειάζεται να στηρίξουμε συμπολίτες μας που σήμερα υποφέρουν, θα το κάνουμε. Ανακοίνωσα διπλάσιο επίδομα αλληλεγγύης για αυτούς που είναι εξαρτημένοι από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Ο πλούτος που θα δημιουργείται θα αναδιανέμεται με δίκαιο τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς δε σχετικά, για τον αντίκτυπο των μέτρων που εξήγγειλε στη χθεσινή ομιλία του τόνισε ότι οι εξαγγελίες του είναι “μετρημένες” και δεν πρόκειται να θέσουν σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας, ενώ παράλληλα όσον αφορά την πανδημία διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι “η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν” και απηύθυνε έκκληση στους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν, ενώ διευκρίνισε ότι αυτή την ώρα δεν εξετάζεται επέκταση της υποχρεωτικότητας, χωρίς πάντως να την αποκλείσει.

Ερωτηθείς επίσης για την τρίτη δόση του εμβολίου, επισήμανε ότι είναι σημαντικό να την κάνουν όσοι έκαναν νωρίς την πρώτη δόση και έχουν περάσει περίπου 8 μήνες από τότε και ότι θα είναι υποχρεωτική για τις επαγγελματικές κατηγορίες που ισχύει η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού.

Όσον αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία είπε ότι δεν αλλάζει η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι της και δήλωσε πως “είναι αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα της αυτοάμυνας”, αλλά για το μεταναστευτικό εκτίμησε ότι τα συμφέροντα των δυο χωρών είναι κοντά, ενώ επίσης επισήμανε ότι η κατάσταση στα νησιά δεν έχει καμία σχέση με αυτή πριν από έναν χρόνο, κάτι που όπως σημείωσε μάλιστα “το πιστοποιούν και οι πιο κακοπροαίρετοι επικριτές της κυβέρνησης”. Παράλληλα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν έχει την εικόνα αναμενόμενης άφιξης κυμάτων μεταναστών από το Αφγανιστάν τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες.

Ο κ.Μητσοτακης ρωτήθηκε πολλές φορές αν θα εξαντλήσει η Κυβέρνηση τη θητεία της ή αν θα προβεί σε πρόωρες εκλογές και απέκλεισε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ ερωτηθείς αν μέχρι τις επόμενες εκλογές θα έχει εκπληρωθεί η προεκλογική του δέσμευση για πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος, δεδομένου ότι το 2023 η Ε.Ε. επανέρχεται στους αυστηρούς κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας, απάντησε: “Θα πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή, η κυβέρνηση πορεύεται βήμα-βήμα και ανάλογα με την πορεία της οικονομίας και τις δυνατότητες μας. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διανείμουμε το μέρισμα ανάπτυξης σε όλους τους Έλληνες με τρόπο δίκαιο και χωρίς να διαταράξουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, αυτή είναι η προεκλογική μας δέσμευση”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *