Saturday , 20 April 2024

Κ. Μητσοτάκης: Επαρκή τα μέτρα, εντατικοποίηση των ελέγχων για κορωνοϊό- 27 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Η εντατικοποίηση των ελέγχων και η αυστηρή εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. «Το πλαίσιο είναι επαρκές. Υπάρχουν ζητήματα εφαρμογής του» τόνισε, ανοίγοντας τη σύσκεψη, ο πρωθυπουργός και ζήτησε «αυστηροποίηση στους ελέγχους χωρίς εκπτώσεις».

Επισήμανε δε δύο τομείς στους οποίους πρέπει να δοθεί έμφαση, και αφορούν στην προστασία της Υγείας των εργαζομένων, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, και στην αποφυγή του συγχρωτισμού και των συναθροίσεων, ειδικά στους κλειστούς χώρους. Επίσης τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης ενεργοποίησης των δήμων και των περιφερειών για την εφαρμογή των μέτρων. 

Εν τω μεταξύ, άλλα 27 κρούσματα του κορωνοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Τα τέσσερα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός τους είναι 3.910. Στα νοσοκομεία Αναφοράς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 13 ασθενείς. Κανένας θάνατος δεν καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο και τα θύματα παραμένουν 193.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *