Saturday , 20 April 2024

Κ.Μητσοτάκης: “Κρατώ πάντα ενεργό το δικαίωμα βέτο στην ένταξη των γειτόνων μας στην Ε.Ε.”-“Η νίκη της Ν.Δ. θα είναι νίκη όλων των Ελληνων”

Δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό προσωπικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του απόψε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας
πως νιώθει και ο ίδιος Μακεδόνας, όπως και όλοι οι Έλληνες μετά τη Συμφωνία και ότι κρατά πάντα ενεργό το δικαίωμα του βέτο στο δρόμο των γειτόνων μας προς την Ε.Ε.

Ειδικότερα όσον αφορά τον πρωθυπουργό προσωπικά, υπογράμμισε πως
αναγνώρισε μακεδονική εθνότητα, ταυτότητα και γλώσσα στους γείτονες και πως είπε ναι εκεί που οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είπαν όχι.

Το ίδιο, ανέφερε ο αρχηγός της ΝΔ, ισχύει και για τη γειτονική Αλβανία και πρόσθεσε: “Θα προστατεύσω τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Και αν αυτά δεν γίνουν σεβαστά να ξεχάσει η Αλβανία την ευρωπαϊκή της πορεία. Και θα επιδιώξω τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων”.

Μήνυμα ενότητας και ανανέωσης

Η σημερινή ΝΔ, επισήμανε ο κ.Μητσοτάκης, είναι ενωμένη και ανανεωμένη και ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί “να ενώσουμε τους Έλληνες και να γράψουμε μαζί ιστορία”, προαναγγέλλοντας οικονομία με λιγότερους φόρους και περισσότερες επενδύσεις, κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κράτος που θα προστατεύει τους πολίτες από τους εγκληματίες και τη βία των μολότοφ, Πανεπιστήμια ασφαλή για τα παιδιά που σπουδάζουν, χωρίς κουκουλοφόρους με κατάργηση του ασύλου, κράτος δικαίου και κοινωνία αλληλεγγύης κ.α.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε σε συμπαράταξη όλους τους παλιούς φίλους της ΝΔ να γυρίσουν στο σπίτι τους, αλλά και φίλους από άλλα κόμματα – όπως και σε όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τεευταίεςεκλογές, τονίζοντας πως τα παράπονα του χθες τα σκεπάζει η ανάγκη του σήμερα απέναντι στο λαϊκισμό και τον αυταρχισμό.

“Μέχρι την Κυριακή – κατέληξε ο κ.Μητσοτάκης – δεν χωράει κανείς εφησυχασμός. το μήνυμα αυτής της μεγαλειώδους συγκέντρωσης να φτάσει παντου. Καμία ψήφος δεν πρέπει να ξοδευτεί σε λάθος κατεύθυνση. Τώρα είναι η ώρα. Μόνο ένα καθαρό αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής θα φέρει καθαρή λύση.ν Σας καλώ να προχωρήσουμε ενωμένοι για μια καλύτερη εποχή. Στείλτε το μήνυμα παντού. Έρχεται η νίκη από τη Θεσσαλονίκη. Η αλλαγή θα έρθει μόνο με νίκη της ΝΔ. Η νίκη της ΝΔ θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *