Friday , 29 March 2024

Κ.Μητσοτάκης στη γ.σ. του ΟΗΕ: “Η Ελλάδα δεν θα δεχτεί bullying από κανέναν”

“Η Ελλάδα δεν θα δεχτεί bullying από κανέναν” διαμήνυσε από το βήμα γης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, εκθέτοντας στη διεθνή κοινότητα την επιθετική συμπεριφορά της τουρκικής ηγεσίας με πολεμική γλώσσα, ενώ απευθυνόμενος προς τον τουρκικό λαό τόνισε πως “η Ελλάδα δεν σας απειλεί, είμαστε φίλοι σας” και επισήμανε τη μακρά παράδοση καλών σχέσεων των πολιτών των δυο χωρών.

«Αν ο Πρόεδρος Ερντογάν θέλει να μιλήσει για κόκκινες γραμμές, τότε λέω το εξής: Οι τουρκικές αξιώσεις για την κυριαρχία των νησιών της Ελλάδας είναι αβάσιμες και απαράδεκτες. Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας της ελληνικής επικράτειας υπερβαίνει την κόκκινη γραμμή για όλους τους Έλληνες», τόνισε εμφατικά ο κ.Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας, δεν θα συμβιβαστώ ποτέ με την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας, της ασφάλειας και της σταθερότητας της χώρας μου. Η Ελλάδα δεν θα δεχτεί bullying από κανέναν».
Όσον αφορά στο μεταναστευτικό, απαντώντας στην παραπληροφόρηση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι εκείνη που σώσει ανθρώπινες ζωές και θα εξακολουθήσει να φυλάει τα σύνορα. 
Στο θέμα της Ουκρανίας, ο κ.Μητσοτάκης επισήμανε την ξεκάθαρη θέση της Ελλάδας στη σωστή πλευρά της ιστορίας και εξήγησε πόσο σημαντικό είναι να αποτύχει ο αναθεωρητισμός του Βλαντίμιρ Πούτιν. 
Στο κυβερνητικό επιτελείο τονίζουν πως, όσον αφορά την Τουρκία, μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη πλέον οι περισσότεροι έχουν κατανοήσει ότι η Ελλάδα έχει δίκιο και η Τουρκία έχει ξεφύγει πολλαπλώς. Διαπιστώνουν, δε, επίσης ότι η γειτονική χώρα αρχίζει να προκαλεί αντιδράσεις και για το γεγονός ότι δεν εφαρμόζει κυρώσεις έναντι της Ρωσίας. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *