Friday , 29 March 2024

Κ. Πιερρακάκης: Ψηφιακά και οι ιατρικές βεβαιώσεις

Επειτα από την άυλη συνταγογράφηση έρχονται και οι ψηφιακές ιατρικές βεβαιώσεις. «Πρόθεσή μας είναι στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, στην οποία στηρίχθηκε και η άυλη συνταγογράφηση, να προσθέσουμε και ιατρικές βεβαιώσεις» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο του 10ου «e-Government Forum» με κύριο θέμα τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημόσιου τομέα εν μέσω COVID

Αναφερόμενος στο έργο που έχει ήδη υλοποιήσει αλλά και σε όσα σχεδιάζονται και θα δρομολογούνται ο κ. Πιερρακάκης μίλησε για το gov.gr, λέγοντας ότι ξεκίνησε λίγους μήνες πριν συγκεντρώνοντας 501 υπηρεσίες και μέχρι σήμερα έφτασε στις 672 ενώ συνεχώς προστίθενται κι άλλες. Υπογράμμισε την τεράστια σημασία του ρόλου του ΚΕΠlive που στην συγκεκριμένη συγκυρία «μπορείς να κάνεις ένα ψηφιακό ραντεβού με το Δημόσιο».

 Όσον αφορά στις τηλεπικοινωνίες και ειδικότερα στο 5G, ο υπουργός είπε ότι «δεν χάσαμε το χρονοδιάγραμμα και θα έχουμε την απονομή του φάσματος πριν από το τέλος του έτους. Εκεί έχουμε την καινοτομία του ταμείου ΦΑΙΣΤΟΣ με χρηματοδότηση εταιρειών και start ups που έχουν σχέση με το 5G. Θα έχουμε 5G στην Ελλάδα στα μεγάλα αστικά κέντρα από το νέο έτος».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *