Friday , 19 April 2024

Κ. Φαρσαλινός : “Ανέκδοτο ο χειρισμός της πανδημίας. Γελούν οι φοιτητές ιατρικής”

Για κατάργηση του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας και της διαφύλαξης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αλλά και για εγκληματική διαχείριση της πανδημίας με κατασπατάληση πόρων μέσω των lockdowns και απώλειες δισεκατομμυρίων ευρώ, πόλεμο του φαρμάκου και υποχρεωτικότητες κόντρα στην ιατρική δεοντολογία έκανε λόγο ο δρ Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, ιατρός και ερευνητής μιλώντας στο Focus FM και τον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη.

Ο κ.Φαρσαλινός έκανε λόγο για ανυπολόγιστες ακόμη οι βλάβες των lockdown “σωτηρίας”, διότι “κανέναν δεν βολεύει να τις υπολογίσει. Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που για τρίτη φορά θα ακούσουμε τις φτηνές δικαιολογίες “λάθος που δεν το κάναμε”, “τώρα δεν προλαβαίνουμε” και τα υπόλοιπα γραφικά που ακούσαμε επανειλημμένως στο παρελθόν. Απέδειξαν τελικά ότι ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ να ενεργοποιήσουν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας” επεσήμανε ο κ.Φαρσαλινός.

Επιπλέον, έκανε λόγο για “ηθικολόγους επιστήμονες και πολιτικούς”. Όπως είπε “έχουν μετατρέψει τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας σε εναποθετήριο κοπράνων. Παριστάνουν τους “θεούληδες” εκείνοι που συνειδητά στέρησαν φάρμακα σε όσους (ακόμη και λίγους) τα χρειάζονταν. Αν ισχύει αυτό που γράφτηκε ότι η φαρμακοεπαγρύπνηση έχει καταγράψει δύο θανάτους, τότε μιλάμε για φαρμακοεπαγρύπνηση-φάρσα. Ανέκδοτο. Ας μας πει επιτέλους ένας ιατροδικαστής με ποια κριτήρια αποφασίζει αν ένας θάνατος ή μια επιπλοκή οφείλεται ή δεν οφείλεται σε ένα προληπτικό ή θεραπευτικό σκεύασμα για το οποίο ακόμη δεν ξέρουμε το πλήρες εύρος και την παθοφυσιολογία των επιπλοκών. Γελούν ακόμη και φοιτητές ιατρικής με αυτά που συμβαίνουν. Ζούμε την απόλυτη γελοιοποίηση της επιστήμης”.

Ο ίδιος τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να στερεί το φάρμακο από τον πολίτη. “Ζουν σε άλλο πλανήτη” σημείωσε. Σχετικά με την υποχρεωτικότητα τόνισε ότι “οι υποχρεωτικότητες, είτε άμεσες είτε δια των εκβιασμών, αποτελούν βιασμό του ανθρωπίνου σώματος. ΟΛΟΙ όσοι τις υποστηρίζουν, γράφονται οριστικά στις μαύρες σελίδες της ιστορίας δίπλα στα πιο κατάπτυστα μορφώματα της ανθρωπότητας. Δεν θα ξεχαστούν ποτέ, και δεν θα υπάρξει ποτέ επιστροφή και συγγνώμη. Θα πρέπει να είμαστε όλοι ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΙ και ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΙ απέναντι σε αυτό το αίσχος”.

Ο κ. Φαρσαλινός χαρακτήρισε κωμική, επαίσχυντη και καταστροφική είναι η συνολική διαχείριση του προβλήματος “συμπεριλαμβανομένων και παλαιότερων δηλώσεων ότι ο ιός μεταδίδεται από τις καμινάδες των τζακιών. Η ειρωνεία των σχολιασμών είναι αντίστοιχη του επιπέδου διαχείρισης. Αντί να ενοχλούνται από τις ειρωνείες, είναι πιο τίμιο να παραδέχονται την προσβολή της νοημοσύνης μας από τη διαχείριση, και να αισθάνονται τον προσωπικό και κοινωνικό εξευτελισμό των αποφάσεων και των συμπεριφορών που αντιμετωπίζουμε σήμερα”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *