Friday , 29 March 2024

Κ. Χατζηδάκης: Ιδιωτικοποίηση 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ σε ποσοστό 49%, αλλά με ισχυρά δικαιώματα μειοψηφίας «ώστε να προσελκύσουμε όχι μόνο θεσμικούς αλλά και στρατηγικού χαρακτήρα επενδυτές» είναι το μοντέλο που θα εφαρμοστεί για τα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ανακοίνωσε απόψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2020.

Αναφερόμενος δε στην διεθνή ενεργειακή πολιτική ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Ερντογάν έχει τη δική του αντίληψη, αλλά έχουμε και εμείς τη δική μας».

Ειδικότερα, σε σχέση με τον ΔΕΔΔΗΕ ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι με την λύση που επελέγη για ιδιωτικοποίηση 49% εξασφαλίζεται τόσο ταμειακή ένεση για τη ΔΕΗ, όσο και ο εκσυγχρονισμός του ίδιου του ΔΕΔΔΗΕ.

Επανέλαβε δε, ότι μέσα στο 2020 θα προχωρήσει περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, τον οποίο όπως είπε ‘’ο ΣΥΡΙΖΑ ιδιωτικοποίησε ήδη σε ποσοστό 49%- όπως και το ΔΕΣΦΑ σε ποσοστό 66%- αλλά σήμερα εγκαλεί εμάς ότι θέλουμε να τον ιδιωτικοποιήσουμε περαιτέρω»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *