Thursday , 25 April 2024

Κ. Χατζηδάκης: «Υπάρχουν 1.100 καταγγελίες σε βάρος υπαλλήλων του ΕΦΚΑ για καθυστέρηση στην έκδοση συντάξεων»

Του Γ. Κατσιάνη

Την αποκάλυψη ότι σήμερα υπάρχουν 1.100 καταγγελίες σε βάρος υπαλλήλων του ΕΦΚΑ για κωλυσιεργία ως προς την έκδοση των συντάξεων, έκανε ο υπουργός Εργασίας και  Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του στην Ολομέλεια της Βουλής  για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι το 2021 εκδόθηκαν 224.000 αποφάσεις για την έκδοση συντάξεων.

«Σκέφτομαι όλους τους ανθρώπους που διαμαρτύρονται καθημερινά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Φταίνε οι κυβερνήσεις, φταίνε οι διοικήσεις και φυσικά και πολλοί υπάλληλοι που δεν κάνουν τη δουλειά τους. Έχουμε 1.100 καταγγελίες σε ένα οργανισμό που έχει 7.500 υπαλλήλους. Αυτό πρέπει να το περάσω έτσι; Να μην δώσω σημασία; Να το θεωρήσω πταίσμα; Να μην κάνουμε την υπηρεσία εσωτερικών ελέγχων ώστε να γίνεται γρήγορος έλεγχος των εκκρεμών υποθέσεων;», αναρωτήθηκε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «σε τεσσεράμισι χρόνια διακυβέρνησης πραγματοποιήθηκαν 17 περικοπές συντάξεων».

Επιπλέον, ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι η χώρα μας έχει την έβδομη, χαμηλότερη λιανική τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα, πανευρωπαϊκά και τόνισε ότι οι υψηλές τιμές στην ενέργεια αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο.    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *