Friday , 26 April 2024

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Παράταση στην παράταση για τις δεσμευτικές προσφορές…

Ακόμη μία παράταση στον διαγωνισμό για το 67% του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης ενέκρινε το ΤΑΙΠΕΔ, κατόπιν σχετικού αιτήματος που φέρεται να υπέβαλε ένα εκ των τριών επενδυτικών σχημάτων που συμμετέχουν στην τελική φάση του διαγωνισμού. 

Κατόπιν τούτου, αντί για σήμερα – όπως αναμενόταν – οι δεσμευτικές προσφορές θα κατατεθούν μετά τη ΔΕΘ, και ειδικότερα προς τα τέλη του Σεπτεμβρίου, χωρίς να αποκλείεται αυτό να γίνει και στις αρχές Οκτωβρίου.

Οι τέσσερις “μνηστήρες” για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι η Quintana Infrastructure & Development, η Κοινοπραξία Cameron S.A- Goldair Cargo AE- Bollore Africa Logistics, η Κοινοπραξία International Port Investments Alexandroupolis που απαρτίζεται από τις εταιρείες Black Summit Financial Group-Euroports-ERFA Group-ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τις προηγούμενες παρατάσεις είχε ζητήσει η Quintana, ενώ και τώρα φέρεται να ζητήθηκε η παράταση από αμερικανικών συμφερόντων σχήμα. Η Quintana συμμετέχει επίσης και στον αντίστοιχο διαγωνισμό για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ), για το οποίο ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών είναι η 5η Αυγούστου (επίσης μετά από μικρή παράταση) και σύμφωνα με πηγές του ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει ζητηθεί (σ.σ. τουλάχιστον μέχρις στιγμής) νέα παράταση.

Με ενδιαφέρον, λοιπόν, αναμένεται το εάν η διαδικασία των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΗΓ θα γίνει κανονικά ή εάν θα ζητηθεί και αποφασιστεί και για αυτό το λιμάνι νέα αναβολή στο παρά πέντε. Οι υπόλοιποι έξι ενδιαφερόμενοι για τον ΟΛΗΓ είναι η ATTICA A.E. Συμμετοχών, η Portek International Private LTD, η ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ Α.Ε., η κοινοπραξία Archirodon Group N.V.- ANEK & Όμιλος Trident Hellas, η κοινοπραξία Grimaldi Euromed – Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Το σίγουρο είναι, πάντως, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, πως τις αναβολές δεν τις ζητά ο ΟΛΘ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *