Tuesday , 23 April 2024

Λιποθυμούν νεαρά παιδιά στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ – Κινητοποιήσεις μέσα στο Φεβρουάριο

Της Σ.Ξανθοπούλου
“Λιποθυμούν ακόμη και νεαρά παιδιά μέσα στα λεωφορεία λόγω πολυκοσμίας” καταγγέλλει η εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων, Φοιτητών και Συνταξιούχων Φωτεινή Σαλονικίδου.

“Απάνθρωπος συνωστισμός, ατέλειωτες καθυστερήσεις, υπέργηρα και επικίνδυνα λεωφορεία, βλάβες, σπασμένα τζάμια, ωτοστόπ. Εικόνες ντροπής και κίνδυνοι ατυχημάτων χειροτερεύουν κάθε μέρα! Είναι αδύνατον να μετακινηθείς σαν άνθρωπος στη δουλειά σου, στο σπίτι σου, στη σχολή σου ή σε ένα κέντρο Υγείας” αναφέρει η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας.

Η κ. Σαλονικίδου τόνισε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ότι η επικείμενη σύμβαση παραχώρησης δρομολογίων του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ δε θα δώσει λύση στο πρόβλημα. “Τα ήδη διαλυμένα λεωφορεία που λένε ότι θα μεταφερθούν από τα περίχωρα στο κέντρο της πόλης το Φεβρουάριο, μετά βίας θα αναπληρώσουν τα 90 λεωφορεία που είναι προγραμματισμένα να αποσυρθούν τον Ιανουάριο. Παραχωρούν δεκάδες γραμμές στα ΚΤΕΛ που όχι μόνο δε λύνουν το πρόβλημα της συχνότητας των δρομολογίων αλλά μεγαλώνουν τους κινδύνους να αυξηθούν τα εισιτήρια. Μας εμπαίζουν κατάμουτρα!” επεσήμανε η κ. Σαλονικίδου.

Σήμερα, στις 18.30μμ, η Πρωτοβουλία Εργαζομένων, Φοιτητών και Συνταξιούχων συγκαλεί σύσκεψη στο ΕΚΘ με τη συμμετοχή φορέων, σωματείων, συλλόγων και πολιτών για να αποφασίσει τη μορφή των κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν το Φεβρουάριο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *