Thursday , 25 April 2024

«Λουκέτα» σε καταστήματα και επιχειρήσεις, βλέπει μετά την άρση του lockdown η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης

Τον «κώδωνα» του κινδύνου για τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα χιλιάδες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, λόγω και του δεύτερου lockdown, κρούει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ).

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση της, «μετά την άρση του περιορισμού της κυκλοφορίας, θα επέλθει λουκέτο στις επιχειρήσεις και τα καταστήματα» και ζητά την θέσπιση μέτρων στήριξης από την πλευρά των δήμων.

Ειδικότερα, η ΟΕΕΘ προτείνει να υπάρξει απαλλαγή του 40% του συνολικού μισθώματος των επιχειρήσεων που έχουν μισθώσει δημοτικά ακίνητα (συμπεριλαμβανομένων και των περιπτέρων), των τελών για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων και του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού, μέχρι το τέλος του 2020.

Επιπλέον, η Ομοσπονδία επισημαίνει την ανάγκη της «μη επιβολής προσαυξήσεων για όλες τις ρυθμισμένες οφειλές» και υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει να υπάρξει «καμία απώλεια ενεργής ρύθμισης κατά την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων».

Επίσης, κρίνεται αναγκαία η έκδοση νέας ρύθμισης 100 δόσεων των οφειλών προς τους δήμους ενώ για τα σχολικά κυλικεία, σημειώνει πως η καταβολή τυχόν οφειλών από μισθώματα για το προηγούμενο σχολικό έτος (2019-2020) θα πρέπει να γίνει σε 12 άτοκες ισόποσες και να υπάρξει μέριμνα για μείωση κατά 40% του μισθώματος για την τρέχουσα σχολική περίοδο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *