Saturday , 20 April 2024

«Μέλισσες» από τον Ίασμο θα… πετάξουν στο καρναβάλι της Ξάνθης – Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου επιλέγει το θέμα των στολών


Διακόσιες – διακόσιες πενήντα «Μέλισσες» υπό την… καθοδήγηση μελισσοπαραγωγών θα ξεκινήσουν από τον Ίασμο για να πάρουν μέρος την Κυριακή 28 του μηνός στη μεγάλη παρέλαση καρναβαλιών της Ξάνθης. Όπως λέει στο thesseconomy.gr η ταμίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου και υπεύθυνη για τη συμμετοχή του γκρουπ στο καρναβάλι της Ξάνθης Θάλεια Καλαμάρη, «φέτος το θέμα μας για την καρναβαλική παρέλαση της Ξάνθης είναι η μέλισσα. Φιλοδοξούμε να κλέψουμε την παράσταση στο καρναβάλι της Ξάνθης. Είναι η τέταρτη χρονιά που παίρνουμε μέρος. Κάθε χρόνο με το που τελειώνει το καρναβάλι συγκεντρωνόμαστε και ξεκινάνε οι ιδέες για τις στολές και το θέμα που θα επιλέξουμε. Μέσα από τις προτάσεις καταλήγουμε στην τελική ιδέα και αρχίζει το ράψιμο των στολών. Σκεφτόμαστε διάφορα θέματα και τα συζητάμε με την κοπέλα που μας ράβει τις στολές. Ξεκινάμε το ράψιμο των στολών ένα εξάμηνο νωρίτερα από τις ημέρες των Απόκρεων.
Φέτος έχουμε ετοιμάσει περίπου 200-250 στολές για ενήλικες και παιδιά. Η κάθε στολή για τον ενήλικα στοιχίζει 36 ευρώ και η παιδική είναι στα 30 ευρώ. Επειδή όμως μας τελείωσαν οι στολές και υπάρχει ακόμη ζήτηση έχουμε σκεφτεί να συμμετέχουν στην παρέλαση της Ξάνθης και κάποιοι μελισσοκόμοι για να μπορέσουν να μπουν στην ομάδα με τις μέλισσες. Στο χωριό μας έχουμε κάποιους παραγωγούς μελισσοκομίας. Η πρόσκληση να συμμετέχουν στο γκρουπ μελισσουργοί με την επαγγελματική στολή τους στην αρχή ξεκίνησε σαν αστείο. Έτυχε όμως μέχρι στιγμής θετικής ανταπόκρισης».


Πολυδιάστατος ο Σύλλογος
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου όπως διευκρινίζει η κυρία Καλαμάρη «έχει πολλές δράσεις. Με την επέτειο συμπλήρωσης των 40 χρόνων δράσης ο Σύλλογός μας θα ανεβάσει το καλοκαίρι μια θεατρική παράσταση. Το έργο το έχει γράψει μέλος του συλλόγου μας. Στις γιορτές του Προφήτη Ηλία που διαρκούν περίπου μια εβδομάδα διοργανώνουμε δράσεις με θέατρο, παραδοσιακούς χορούς και άλλες εκδηλώσεις. Μάλιστα έχουμε και μια μπάντα με κρουστά. Θα συμμετέχουμε το ερχόμενο Σάββατο 18 του μηνός στην παρέλαση της Κομοτηνής ως μπάντα του δρόμου με κρουστά», λέει η ταμίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *