Saturday , 20 April 2024

Μέχρι τις 23 Αυγούστου παρατείνεται η ανάκληση των αδειών σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, λόγω της τουρκικής NAVTEX

Του Γ. Κατσιάνη

Μέχρι την Κυριακή 23 Αυγούστου θα παραμείνει σε ισχύ η ανάκληση των αδειών σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κύριος λόγος είναι ότι μέχρι τότε είναι σε ισχύ η NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα για έρευνες του Ορούτς Ρέις, νοτίως του Καστελόριζου.

Ωστόσο, η ένταση που επικρατεί στην περιοχή, λόγω της παρουσίας των τουρκικών δυνάμεων, ώθησε τους επιτελείς του Πενταγώνου να διατηρήσουν τον αυξημένο βαθμό ετοιμότητας και την ερχόμενη εβδομάδα.   

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy, η εντολή που δόθηκε από το ΓΕΕΘΑ σε αξιωματικούς και υπαξιωματικούς είναι ότι θα παραμείνουν στις θέσεις τους, «μέχρι νεοτέρας».  

Ωστόσο, η ίδια απόφαση ισχύει και για τους Έλληνες αξιωματικούς που υπηρετούν σε σχηματισμούς του ΝΑΤΟ.

Τι ζητούν οι ενώσεις στρατιωτικών

Την ίδια ώρα, με επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) ζητά να υπάρξει μέριμνα για την αποζημίωση των στελεχών.

«Σε μια περίοδο όπου μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας βρισκόταν σε καλοκαιρινή άδεια ή είχαν προγραμματίσει τις άδειες τους, αναγκάστηκαν εκ των πραγμάτων, ανταποκρινόμενοι πλήρως στην αίσθηση του καθήκοντος να επιστρέψουν, να αναστείλουν ή και να ακυρώσουν τις έτσι και αλλιώς σύντομες διακοπές τους, για τις οποίες οι περισσότεροι είχαν καταβάλλει αρκετά χρήματα από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό», τονίζεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΜΕΝΣ και απευθύνει έκκληση στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων «να εξετάσει σε μεταγενέστερο χρόνο την αποζημίωση των ανωτέρω δαπανών».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *