Friday , 29 March 2024

“Μήδεια”: Προβλήματα αλλά και εικόνες παραμυθιού στην Αττική και την Εύβοια

Προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική και την Εύβοια, όπως και έντονα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας προκάλεσε η “Μήδεια” στην Στερεά Ελλάδα, μαζί όμως και με εικόνες παραμυθιού, όπως η χιονισμένη παραλία του Παλαιού Φαλήρου με το χιόνι πάνω στην άμμο και τους κοκοφοίνικες.

Η έντονη χιονόπτωση προκάλεσε προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου, κυρίως των βορείων προαστίων. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζονται σήμερα στις εξής περιοχές:

  • Στην Αττική στις περιοχές Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία,Φιλαδέλφεια, Εκάλη, Μαρούσι, Άνοιξη, Διόνυσος, Δροσιά, Καπανδρίτι, Μενίδι, Πάρνηθα, Αυλώνας, Μαλακάσα, Κάλαμος, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Ροδόπολη, Σταμάτα, Βασιλικά Σαλαμίνας και Σκαραμαγκάς. 
  • Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών μαζί με ενισχυμένες δυνάμεις συνεργαζόμενων εργολάβων από γειτονικές περιοχές, για την επανηλεκτροδότηση χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς  Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων. Σύμφωνα με δηλώσεις των τοπικών δημάρχων, μέχρι το μεσημέρι σήμερα παραμένουν χωρίς ρεύμα περίπου 30 χωριά στη βόρεια Εύβοια, με περίπου 8.000 κατοίκους.

Έκκληση της Περιφέρειας Αττικής

Ισχυρές συστάσεις προς τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μετακίνηση που κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη, λόγω της έντονης ολισθηρότητας των δρόμων και του ισχυρού παγετού που επικρατεί σε όλη την Αττική, απευθύνει, με ανακοίνωσή της, στο μεταξύ η Περιφέρεια Αττικής.

Η Περιφέρεια ενημερώνει ότι βρίσκεται σε πλήρη και συνεχή κινητοποίηση ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και τη διευκόλυνση των πολιτών, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλειά τους.

Όπως αναφέρει, κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας έδωσε μάχη για να κρατηθούν ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι αρμοδιότητάς της και παρεμβαίνει όπου απαιτείται, καθώς έχει διαθέσει 100 μηχανήματα, χωματουργικά, φορτωτές, γκρέιντερ που επιχειρούν και αλατιέρες.

Σημειώνεται, ότι σήμερα Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, δεν θα πραγματοποιηθούν οι θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις υποψήφιων οδηγών.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι θα παραμείνουν κλειστά, σήμερα και αύριο, όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Αττική.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους αντιπεριφερειάρχες, ενώ έχει καλέσει τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των δήμων να συνεχίσουν να συνδράμουν τις προσπάθειες για τη διάνοιξη των δρόμων σε όλες τις περιοχές της Αττικής.

Σε μήνυμά του, αναφερόμενος στην επικινδυνότητα της κατάστασης από την έξαρση της κακοκαιρίας, ο κ. Πατούλης απευθύνε έκκληση προς όλους τους πολίτες «να αποφύγουν κάθε μετακίνηση, καθώς σχεδόν όλοι οι δρόμοι της Αττικής αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ολισθηρότητας, εξαιτίας της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *