Thursday , 18 April 2024

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα από τον Έβρο για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας

Τη σημαία που κυμάτιζε το τελευταίο εξάμηνο στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στα σύνορα με την Τουρκία πρόσφεραν τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων ως δώρο στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στις Καστανιές Έβρου, από όπου και απηύθυνε προς την Άγκυρα μήνυμα νγια σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στη Θράκη και τη Μακεδονία ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Φυλάκιο 1 στις Καστανιές, στα σύνορα με την Τουρκία, όπου ξεναγήθηκε από τον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, Χαράλαμπο Λαλούση, συνομίλησε και επισκέφθηκε και τους στρατιώτες στη συνοριακή γραμμή, που του προσέφεραν ως δώρο τη σημαία που κυμάτιζε το τελευταίο εξάμηνο στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνεχάρη το στρατιωτικό προσωπικό και εξήρε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και το σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρουν στην περιοχή. «Ιδίως σε αυτήν την εξαιρετικά σημαντική πολιτική συγκυρία, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να στέλνουμε και στην απέναντι πλευρά ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης, επιθυμίας για σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες πάντα, όμως, στηρίζονται στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και στο σεβασμό των απαράβατων κανόνων καλής γειτονίας. Θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στα σύνορά μας: το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τους στρατιώτες μας, οι οποίοι έρχονται και υπηρετούν εδώ τη στρατιωτική τους θητεία, σε αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό, για τα εθνικά συμφέροντα, σημείο» σημείωσε σχετικά.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε, επίσης, το τελωνείο των Καστανιών και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγής-Επεξεργασίας-Εμπορίας Σκόρδου στη Νέα Βύσσα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *