Saturday , 20 April 2024

Μίνα Γκάγκα : “Δεν είναι επικίνδυνο το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού”

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς αναφέρθηκε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Σωτηρία, κ. Μίνα Γκάγκα μιλώντας στο ΣΚΑΪ. “Είναι πάρα πολύ λογικό να υπάρχει υποχρεωτικότητα για τους υγειονομικούς, είναι λογικό για την ασφάλεια ασθενών και υγειονομικών” είπε.

“Το εμβόλιο δεν έχει ζώντα ιό, δεν επηρεάζει το ανοσολογικό υπόβαθρο του ανθρώπου, είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που δεν μπορεί κανείς να κάνει το εμβόλιο” σημείωσε η κ. Γκάγκα. “Μετά 5,5 δισ. δόσεις δεν χρειάζεται ερμηνεία τι έχουν δώσει τα εμβόλια στην ανθρωπότητα όλα αυτά τα χρόνια” τόνισε.

Εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για την πορεία της πανδημίας μελλοντικά λέγοντας ότι με φοβίζει πάρα πολύ το πώς θα είναι τα νοσοκομεία σε Αθήνα και της περιφέρειας και πώς θα είναι η ζωή για όλους, πρέπει να περιορίσουμε τη μετάδοση, για να γυρίσουμε στη φυσιολογική ζωή με εμβολιασμούς και τήρηση των μέτρων προφύλαξης”.

Πρόσθεσε ότι τα νοσοκομεία είναι γεμάτα από ασθενείς COVID-19. “Είμαστε συνεχώς γεμάτοι, είμαστε το μεγαλύτερο βέβαια νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα, με το που αδειάζει ένα κρεβάτι ταυτοποιείται και έρχεται άλλος ασθενής. Η πίεση και οι εισαγωγές είναι καθημερινές. Πάνω από 300 κρεβάτια έχουμε και 84 κρεβάτια είναι μονάδες” σημείωσε. Όπως είπε, οι πανελλαδικές νοσηλείες, έχουν αυξηθεί κατά 25% μέσα σε 2 εβδομάδες, “εμείς εδώ και σε 1 μήνα περίπου είμαστε συνεχώς γεμάτοι. Άλλα νοσοκομεία πιθανόν πρέπει να ανοίξουν χρειάζονται καινούργια τμήματα, εμείς γυρίσαμε το νοσοκομείο σε λειτουργία COVID εδώ και 1,5 μήνα περίπου” είπε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *