Thursday , 18 April 2024

Μαθήματα κοινωνικής προσφοράς από εταιρείες στην εποχή του κορωνοϊού

Του Γ. Κατσιάνη

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελούν οι δωρεές εταιρειών σε εξοπλισμό προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για την καταπολέμηση της πανδημίας των κορωνοϊού.

Μεταξύ αυτών που κάνουν πράξη την εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι και οι αδελφοί Σαράντη της «Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.», οι οποίοι δώρισαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας 17 πλήρως εξοπλισμένα κρεβάτια για τη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και άλλες τρεις κλίνες στο νοσοκομείο της Ξάνθης.

Επίσης, η καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος» προχώρησε στη δωρεά 50 αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας για ΜΕΘ νοσοκομείων της χώρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Motor Oil Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε., η οποία δώρισε 50 αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας για να εξοπλιστούν ΜΕΘ σε νοσοκομεία της χώρας.

Εξάλλου, στη δωρεά 20 αναπνευστήρων στο υπουργείο Υγείας προχώρησε η εταιρεία «Γιώτης» ενώ η εταιρεία «Μέγα» ανακοίνωσε τη δωρεά 20 νοσοκομειακών κλινών, σχεδιασμένων με ειδικές προδιαγραφές για ΜΕΘ, προς το υπουργείο Υγείας.

Σήμερα, η εταιρεία «Axion Bubble» δώρισε μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικών, τα οποία θα διατεθούν για να καλύψουν τις ανάγκες των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *