Tuesday , 23 April 2024

Μαθητές Λυκείου: Αρχίζουν σήμερα οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις – Πότε οι Πανελλήνιες 2023 αλλά και οι προαγωγικές των μαθητών στα Γυμνάσια

Η επιστροφή των μαθητών των τριών τάξεων του Λυκείου στα θρανία μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου σηματοδοτεί την έναρξη των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων. Συγκεκριμένα, τα μαθήματα στις τρεις τάξεις των λυκείων έληξαν στις 18 Μαΐου αντί στις 19 του ίδιου μήνα λόγω των εκλογών.
Για την Α’ και τη Β’ Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις άρχισαν σήμερα, Τρίτη 23 Μαΐου, και θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουνίου. Η ημερομηνία έκδοσης των αποτελεσμάτων ορίζεται το αργότερο την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023. Οι απολυτήριες των μαθητών της Γ’ Λυκείου οι οποίες άρχισαν επίσης σήμερα, 23 Μαΐου, θα ολοκληρωθούν στις 30 Μαΐου. Έχει οριστεί η λήξη των μαθημάτων της ενισχυτικής διδασκαλίας Γυμνασίων και των Ειδικών Μαθημάτων στις 30 Μαΐου και θα ακολουθήσουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν φέτος:
-Στα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια, στις 2, 6, 8 και 12 Ιουνίου.
-Στα ημερήσια και εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια, στις 1, 3, 7, 9, 10, 13, 15 και Ιουνίου.
-Στα ειδικά μαθήματα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ από τις 17 έως και τις 29 Ιουνίου .

Στα Γυμνάσια και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση
Για τους μαθητές των τριών τάξεων των Γυμνασίων το κουδούνι θα χτυπήσει για τελευταία φορά στις 30 Μαΐου. Το τέλος των μαθημάτων σηματοδοτεί την έναρξη των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων που θα διεξαχθούν από την 1η έως τις 15 Ιουνίου.
Όσον αφορά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τα τελευταία μαθήματα στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά θα πραγματοποιηθούν στις 15 Ιουνίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *