Saturday , 20 April 2024

Μαρίνα Αρετσούς: Ακυρώνει τον διαγωνισμό το ΣτΕ – Έκανε δεκτή την προσφυγή του Δήμου Καλαμαριάς- Ανακοίνωση και από το ΤΑΙΠΕΔ

Δικαίωσε τον Δήμο Καλαμαριάς το Συμβούλιο της Επικρατείας, όσον αφορά την προσφυγή που είχε καταθέσει ενάντια στον διαγωνισμό για την παραχώρηση της μαρίνας της Αρετσούς από το ΤΑΙΠΕΔ, εξέλιξη που στην πράξη ακυρώνει τον διαγωνισμό και το Ταμείο θα πρέπει να εκκινήσει νέα διαδικασία, με τους όρους που προβλέπει η απόφαση του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η απόφαση του ΣτΕ επί της προσφυγής του Δήμου Καλαμαριάς αναφέρει ρητώς ότι πριν την έκδοση της πρόσκλησης του διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ έπρεπε να είχε εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα του νέου γενικού σχεδιασμού της, δηλαδή το ΠΔ κατοχύρωσης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και η σχετική κοινή υπουργική απόφαση εγκρίσεως των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία των προβλεπόμενων έργων.

Βάσει του παραπάνω σκεπτικού, η απόφαση του ΣτΕ αναφέρει ότι “η κρινόμενη αίτηση (σ.σ. του Δήμου Καλαμαριάς) πρέπει να γίνει δεκτή και να ακυρωθεί η προσβαλόμμενη Πρόσκληση”.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, θα προβεί σε επίσημες δηλώσεις για το θέμα, σήμερα στη 1 το μεσημέρι.

Ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

Για το θέμα προέβη σε σχετική ανακοίνωση πριν από λίγο, σήμερα το πρωί και το ΤΑΙΠΕΔ. Όπως αναφέρεται σε αυτήν “σε συνέχεια της με αριθμ. 567/2022 απόφασης του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), ανακοινώνει ότι ακυρώνεται ο διαγωνισμός για την παραχώρηση υπηρεσιών λειτουργίας λιμένος και δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Καλαμαριάς (Αρετσού)”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *