Friday , 29 March 2024

Μείωση ενοικίου για τους πληττόμενους και το 2021- Άνοιξε η πλατφόρμα – “Κούρεμα” 80% και 40%

Θα συνεχιστεί και το 2021 το μέτρο της μείωσης ενοικίου για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και εργαζομένους, με κάποιες κατηγορίες να δικαιούνται μείωση 80% και άλλες 40%.

Η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) άνοιξε σήμερα και όσοι δικαιούνται μείωση ενοικίου μπορούν να υποβάλουν αίτηση.

Μείωση ενοικίου κατά 80% για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, θα έχουν:

  • Επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές μετά τις 16 Δεκεμβρίου στους τομείς Λιανεμπόριο, Εστίαση, Τουρισμό (ξενοδοχεία, καταλύματα) , Μεταφορές, Πολιτισμό (θέατρα, κινηματογράφοι) και Αθλητισμό (γυμναστήρια)
  • Όσες επιχειρήσεις λειτουργούν με click away, υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου και παράδοση κατ’ οίκον ή πακέτο

Όσοι ιδιοκτήτες εισπράξουν “κουρεμένο” ενοίκιο κατά 80% θα λάβουν αποζημίωση ίση με το 60% του αρχικού μισθώματος.

Μείωση ενοικίου 40% για τον Ιανουάριο θα έχουν: οι πληττόμενες επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές, οι εργαζόμενοι σε αναστολή (για κύρια κατοικία), φοιτητική στέγη (όταν τουλάχιστον ένας από τους δυο γονείς βρίσκονται σε αναστολή).

Όσοι εισπράξουν «κουρεμένο» ενοίκιο κατά 40% θα λάβουν αποζημίωση ίση με το 50% του μισθώματος ή ίση με το 50% των απωλειών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *