Thursday , 28 March 2024

Μείωση του ΕΝΦΙΑ στις επιχειρήσεις ζητούν οι βιομήχανοι Κλωστοϋφαντουργίας

Να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ για τις επιχειρήσεις ζητεί ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών (ΣΕΒΚ), με αφορμή και τις διαμαρτυρίες πολλών μελών του, που διαπίστωσαν ότι δε μειώθηκε για τις βιομηχανίες, τις βιοτεχνίες και γενικότερα τις επιχειρήσεις.

«Πιστεύαμε ότι, για την ενίσχυση της παραγωγής και τη στήριξη των χειμαζόμενων, όλα αυτά τα χρόνια επιχειρήσεων, λόγω των μνημονίων, η κυβέρνηση θα προχωρούσε, όπως είχε εξαγγείλει, στην ελάφρυνση των διαφόρων φόρων και άλλων επιβαρύνσεων, προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη. Μεταξύ των ελαφρύνσεων θα έπρεπε να είναι και η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τις επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων κι αποτελούν τον κορμό της μεσαία τάξης, προκειμένου να υπάρξει δίκαιος καταμερισμός προς όλους τους φορολογουμένους» σημειώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Ελευθέριος Κούρταλης. Προκειμένου να στηριχθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας, ο ΣΕΒΚ απευθύνει έκκληση για τροποποίηση του Ν.4621/2019 παρ. 1, ώστε να εφαρμοστεί η μείωση του ΕΝΦΙΑ και για τις επιχειρήσεις, όπως ισχύει σήμερα για τα φυσικά πρόσωπα, οι οποίες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα για την επιβίωσή τους.

«Οι επιχειρήσεις πληρώνουν κύριο, αλλά και συμπληρωματικό φόρο 0,1% της αντικειμενικής για ακίνητα που αποτελούν τα εργαλεία για τη παραγωγή και όχι για την εκμετάλλευση των υπεραξιών. Θεωρούμε δε ότι εάν δεν διευκολυνθεί η παραγωγική οικονομία, ανάπτυξη δεν θα υπάρξει» επισημαίνει ο ΣΕΒΚ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *