Saturday , 20 April 2024

Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και μεγαλύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού, ζητά βουλευτής της ΝΔ                                                                      

Του Γ.Κατσιάνη

Πληθαίνουν μέρα με την ημέρα οι παρεμβάσεις «γαλάζιων» βουλευτών, οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα στήριξης των πολιτών για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Μεταξύ αυτών και η βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, η οποία σε διαδικτυακή σύσκεψη που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη πρότεινε, μεταξύ άλλων την μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής.

«Θεωρώ κομβική την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών σε μόνιμη βάση και ως βουλευτής το έχω υπερθεματίσει πολλές φορές. Προς την κατεύθυνση αυτή είναι θετική η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών 1 + 3 μονάδες, καθώς και η περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ που πρόσφατα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός», τόνισε η κα Ευθυμίου ενώ υπογράμμισε και την ανάγκη της αύξησης του κατώτατου μισθού.

«Πιστεύω ότι αφενός η αύξηση του κατώτατου μισθού θα πρέπει να είναι γενναία και αφετέρου να εξετασθεί η επίσπευση για τον καθορισμό του στα συντομότερα χρονικά πλαίσια, ώστε να εφαρμοστεί νωρίτερα από τον προσεχή Μάιο, δεδομένου ότι το κύμα ακρίβειας κρατά περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις», σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *