Μειωμένος κατά 30% σε σχέση με πέρυσι ο τζίρος στην πασχαλινή αγορά...

Μειωμένος κατά 30% σε σχέση με πέρυσι ο τζίρος στην πασχαλινή αγορά της Θεσσαλονίκης

385
SHARE

Κάθε πέρυσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα φαίνεται ότι ισχύει για την εμπορική κίνηση στην πασχαλινή αγορά της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, το δώρο του Πάσχα και τα επιδόματα δεν μπόρεσαν να τονώσουν το καταναλωτικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να καταγραφεί πτώση του τζίρου ως και 30%, σε σχέση με πέρυσι.

“Η πτώση είναι μικρότερη στα πολυκαταστήματα, όπου η αντίστοιχη μείωση είναι στο 8%-10%”, δήλωσε το μέλος του ΕΒΕΘ, Κωστής Χατζαρίδης.

Για όσους πάντως, αναζητούν μια δεύτερη ευκαιρία για να κάνουν τα ψώνια τους σε χαμηλότερες τιμές, θα πρέπει να περιμένουν τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίες ξεκινούν την προσεχή Πέμπτη 2 Μαίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 10 Μαίου.

“Ενδεχομένως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις να λειτούργησαν ανασταλτικά στην πρόθεση των καταναλωτών για αγορές”, τόνισε ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Πάνος Μενεξόπουλος.

Αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν από τη μία το μεσημέρι ως τις 7 το απόγευμα ενώ το Μεγάλο Σάββατο, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 10 το πρωί ως τις 4 το μεσημέρι.

LEAVE A REPLY