Saturday , 27 April 2024

Μετά την ΕΛΒΟ, στο “σφυρί” βγαίνει και η ΕΑΒ

Του Γ.Κατσιάνη

Την πορεία που χάραξε η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) φαίνεται ότι ακολουθεί και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).

Ο λόγος είναι η επικείμενη παραχώρηση του 49% της ΕΑΒ σε ιδιώτες, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Με την αποστολή ανακοίνωσης – πρόσκλησης ενδιαφέροντος στους μεγαλύτερους νατοϊκούς αεροδιαστημικούς – αεροναυπηγικούς οίκους της Ευρώπης και των ΗΠΑ ξεκίνησε από το υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων η διαδικασία για την εύρεση στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα μετάσχει σε ποσοστό έως 49% στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας Α.Ε. (Ε.Α.Β. Α.Ε.)», τονίζεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης είναι να «σπάσει» η εταιρεία σε δύο οικονομικές οντότητες, την Asset Co (πάγια και τις υποδομές) και την Commercial Co.

Να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά του μειοψηφικού πακέτου θα πρέπει να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *