Friday , 29 March 2024

Μεταβιβάστηκε από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δημόσιο η έκταση για το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς “ThessIntec”

Έγινε πράξη η κυβερνητική δέσμευση για τη μεταβίβαση της έκτασης 760 στρεμμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ στο Ελληνικό Δημόσιο, στην Περαία Θεσσαλονίκης, η οποία θα παραχωρηθεί στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας για τη δημιουργία του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης γενιάς ThessIntec.

Με σημερινή (17 Μαϊου) ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποιεί ότι: “Σε συνέχεια πρόσφατης απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, μεταβιβάστηκε ακίνητο από το ΤΑΙΠΕΔ στο Ελληνικό Δημόσιο, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, η οποία δημοσιεύθηκε στις 13 Μαΐου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Πρόκειται για ακίνητο στην περιοχή Περαία του Δήμου Θερμαϊκού, εμβαδού περίπου 760 στρεμμάτων.

Η παραπάνω μεταβίβαση αποτελεί το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση υλοποίησης της δέσμευσης του Πρωθυπουργού για τη δημιουργία ενός Τεχνολογικού Πάρκου 4ης γενιάς. Σημειώνεται ότι για τον σκοπό αυτό, άμεσα, θα ακολουθήσει νομοθετική ρύθμιση για την παραχώρηση της έκτασης από το Υπουργείο Οικονομικών στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *