Thursday , 28 March 2024

#μετηΣοφία : Petition καταγγελίας του δελτίου Τύπου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για τη Σοφία Μπεκατώρου

Αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε η εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου σε ημερίδα για τη σεξουαλική κακοποίηση στο χώρο του αθλητισμού. Η ίδια, εξομολογήθηκε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από παράγοντα της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας. Η εξομολόγησή της οδήγησε σε σχόλια συμπαράστασης αλλά και κριτικής “γιατί δεν μίλησε τότε”. Η δε ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία απάντησε με ένα δελτίο Τύπου θέλοντας να αποστασιοποιηθεί από το γεγονός.

Η στάση της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις. Ήδη στο διαδίκτυο υπάρχει ένα petition καταγγελίας του συγκεκριμένου δελτίου Τύπου. Όπως επισημαίνεται “η προσπάθεια επίρριψης της ευθύνης στο θύμα, οι απαιτήσεις σας από την κα Μπεκατώρου προκειμένου να προβείτε σε έλεγχο του ζητήματος, καθώς και τα υπονοούμενα της ανάρτησής σας, αντί για την οφειλόμενη συγγνώμη και το σεβασμό στο πρόσωπο του θύματος, και τη δέσμευση για επισταμένη έρευνα επί του θέματος, διαιωνίζουν την κουλτούρα του βιασμού, επιφορτίζουν το θύμα με μια δυσβάσταχτη ευθύνη, αυτή της αντιμετώπισης της δυσπιστίας, της εχθρότητας και της πιθανής κατακραυγής της κοινωνίας και αποτελούν προσβολή πρωτίστως για τις αθλήτριες της Ομοσπονδίας σας, αλλά και για το σύνολο των γυναικών της χώρας”.

Επιπλέον σημειώνεται ότι “η αντίδρασή σας στην δημοσιοποίηση ενός σεξουαλικού εγκλήματος που έλαβε χώρα στο θεωρούμενο ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον μιας αθλητικής Ομοσπονδίας είναι ανάρμοστη και κατώτερη των περιστάσεων”.

Έως τώρα έχουν υπογράψει πάνω 1950 άτομα. Μπορείτε να δείτε την καταγγελία και να υπογράψετε εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *