Friday , 26 April 2024

Με…τρακτέρ τα εγκαίνια της φετινής AGROTICA

Αγωνιστικό «ραντεβού» στη Θεσσαλονίκη δίνουν το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου τα μέλη της πανελλαδικής επιτροπής αγώνα, στο πλαίσιο συλλαλητηρίου που διοργανώνουν στο πλαίσιο των εγκαινίων της 28ης Διεθνούς Έκθεσης Agrotica.

«Βασικός στόχος είναι να αναδείξουμε τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι και μέσα από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας να διεκδικήσουμε βιώσιμες λύσεις και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε», τόνισε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), Ρίζος Μαρούδας.

Η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, η αύξηση το περιθωρίου κέρδους για τον παραγωγό καθώς και η μείωση του κόστους παραγωγής και των ασφαλιστικών εισφορών αποτελούν, μεταξύ άλλων, τα κύρια αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να  βγουν στο δρόμο και να παλέψουν για την επιβίωση τους. Με τους αγώνες μας έχουμε κατακτήσεις και κέρδη, το αφορολόγητο, το ακατάσχετο, την απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος και πολλά άλλα. Ο μόνος αγώνας που είναι χαμένος είναι ο αγώνας που δεν έγινε», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *