Thursday , 28 March 2024

Μετρό Θεσ/νίκης: Παρουσιάστηκε ο αυτοματοποιημένος συρμός που δε χρειάζεται οδηγό – Το εισιτήριο κοντά σε αυτό του ΟΑΣΘ

Τον αυτοποιημένο συρμό του μετρό Θεσσαλονίκης στον σταθμό Παπάφη μπορούν να δουν από κοντά από σήμερα το πρωί μέχρι και αύριο όσοι επιθυμούν, στο πλαίσιο του Open House Thessaloniki 2022.

Στην παρουσίαση του σταθμού και του συρμού από τον πρόεδρο και από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό Α.Ε., .κ.Νίκο Ταχιάο και Νίκο Κουρέτα, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί  παρέστησαν ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης , η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου κ.α.

Ο τελευταίας τεχνολογίας συρμός ξεκίνησε από το αμαξοστάσιο και έφτασε στον σταθμό Παπάφη σε λίγα μόλις λεπτά. Ο εν λόγω συρμός δεν χρειάζεται οδηγό αλλά η παρουσίαση έγινε παρουσία χειριστή για λόγους ασφαλείας, χωρίς πάντως να χρειαστεί καμία επέμβασή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την άφιξη του συρμού λειτούργησαν και οι θύρες PSD που έχουν εγκατασταθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ανοίγουν ταυτόχρονα με τις θύρες του τρένου και κατά συνέπεια εν μπορεί να πέσει κανένας στις ράγες, ενώ επίσης με τον τρόπο αυτό δεν συσσωρεύονται ρύποι στην αποβάθρα.

Ο κάθε συρμός, με τέσσερα βαγόνια, συνολικού μήκους 52 μέτρων, θα περνάει – όπως τονίστηκε κατά την παρουσίαση – κάθε 1.5 λεπτό και θα μεταφέρει 450 άτομα. Η μέγιστη ταχύτητα θα είναι μέχρι 80 χλμ/ ώρα και η μέση ταχύτητα 30 χλμ/ ώρα.

“Θα αλλάξει τη ζωή στην πόλη. Θα μπορούμε να αφήσουμε τα ΙΧ αυτοκίνητα. Το Μετρό μας θα είναι φθηνό. Το εισιτήριο ελάχιστα θα διαφέρει από αυτό του ΟΑΣΘ ” τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, Νίκος Ταχιάος, προσθέτοντας ότι προβλέπεται συνδυασμός μετακίνησης με λεωφορείο.

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ συμμετέχει στο φετινό OPEN HOUSE THESSALONIKI 2022 με δύο από τις εγκαταστάσεις της, συγκεκριμένα με το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας (σ.σ. όπου στεγάζεται και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό) και με τον Σταθμό Παπάφη.

Οι ώρες επίσκεψης για το κοινό, σήμερα και αύριο, είναι από τις 10:00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, πάντως συνιστάται στους επισκέπτες να προσέρχονται εγκαίρως στους χώρους που θέλουν να επισκεφθούν, καθώς δεν πραγματοποιούνται ξεναγήσεις μετά τη λήξη του ωραρίου, ενώ οφείλουν επίσης να ακολουθούν αποκλειστικά τις προδιαγεγραμμένες διαδρομές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *