Thursday , 18 April 2024

Με.. άρωμα Ινδίας η 84η ΔΕΘ από 7 έως 15 Σεπτεμβρίου

Με… άρωμα Ινδίας ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου η 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης που για ακόμη μια χρονιά έχει στο επίκεντρο την καινοτομία και την υψηλή τεχνολογία. Οι εκθέτες ξεπερνούν τους 1.600 έναντι 1.494 πέρυσι, ενώ υπάρχουν κρατικές και διεθνείς συμμετοχές από 18 χώρες. Τιμώμενη χώρα είναι η Ινδία και περισσότερες από 80 ινδικές εταιρίες από διάφορους κλάδους θα παρουσιάσουν προϊόντα και υπηρεσίες σε περίπου 3.000 τ.μ, ενώ η ΔΕΘ θα υποδεχτεί επιχειρηματική αποστολή 15 ινδικών επιχειρήσεων -κολοσσών οι οποίες θα πραγματοποιήσουν b2b συναντήσεις με αντίστοιχες ελληνικές εταιρίες και με εκπροσώπους φορέων.

«Στόχος μας είναι να δημιουργηθούν δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των ελληνικών και των ινδικών επιχειρήσεων και να υπάρξει ενημέρωση για τις προοπτικές της ινδικής αγοράς ώστε να τεθούν οι βάσεις για τη σύσφιξη των εμπορικών και επενδυτικών δεσμών των δύο χωρών», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ -Helexpo, Τάσος Τζήκας στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου (φωτο) για την παρουσίαση της 84ης ΔΕΘ που θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Τζήκας μίλησε επίσης για τα γεγονότα που θα ξεχωρίσουν όπως το αφιέρωμα στην Ψηφιακή Ελλάδα, αλλά και στην Ανακύκλωση, ενώ παρουσίασε και τους πυλώνες στους οποίους χτίζει το μέλλον της η ΔΕΘ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη σχεδιαζόμενη ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου η οποία «θα σφραγίσει τη Θεσσαλονίκη του 21ου αιώνα και θα την βοηθήσει να παίξει τον διεθνή ρόλο που της αρμόζει». Σύμφωνα με τον κ. Τζήκα, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020 αναμένεται να διεξαχθεί ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το νέο εκθεσιακό κέντρο. Στη συνέχεια, το 2020-2021 θα αποφασιστεί το χρηματοδοτικό σχήμα του έργου με στόχο οι εργασίες ανάπλασης να αρχίσουν το 2022 και να ολοκληρωθούν το 2026.

«Η 84η ΔΕΘ θα λειτουργήσει ως αντανάκλαση της ελληνικής οικονομίας», επισήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας -Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου επισημαίνοντας ότι φέτος για πρώτη καταγράφεται τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τη ΔΕΘ από νεοφυείς επιχειρήσεις. Επίσης υπογράμμισε την οικονομική σημασία της Έκθεσης για την πόλη και τη χώρα, ενώ τάχθηκε υπέρ της ανάπλασης του εκθεσιακού κέντρου η οποία άλλωστε περιλαμβάνεται, όπως είπε, στα πέντε εμβληματοκά έργα που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση κάτι που ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ικανοποίησή του για την πορεία της Έκθεσης τα τελευταία χρόνια εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας ο οποίος διαβεβαίωσε τη διοίκηση της ΔΕΘ- Helexpo πως ο δήμος Θεσσαλονίκης υποστηρίζει το σχέδιο ανάπλασης που έχει ήδη κατατεθεί.

Την ανάπλαση του χώρου και των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ στο κέντρο της πόλης στηρίζει και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δηλώνοντας μάλιστα ότι η Περιφέρεια θα συμβάλλει και με πόρους στη χρηματοδότηση του έργου.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου εκφράστηκε και ο προβληματισμός για τις κινητοποιήσεις που είθισται να πραγματοποιηούνται κάθε χρόνο στα εγκαίνια της Έκθεσης, καθώς, όπως ειπώθηκε δεν μπορεί η πόλη να κόβεται στα δύο, αλλά θα πρέπει τα καταστήματα να είναι ανοιχτά και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης να μπορούν να απολαμβάνουν ό,τι συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια της ΔΕΘ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *