Friday , 29 March 2024

Με ανοικτή γιορτή δρόμου αύριο το μεσημέρι τα εγκαίνια της ανάπλασης & πεζοδρόμησης της Αγίου Μηνά

Με ανοιχτή γιορτή δρόμου θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια του έργου ανάπλασης και πεζοδρόμησης της Αγίου Μηνά (στο τμήμα μεταξύ Βενιζέλου και Ίωνος Δραγούμη), αύριο, Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, στις 12.00, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το ΜΙΕΤ και την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της γιορτής δρόμου με τίτλο «Περπατώντας την Αγίου Μηνά», θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις ανά μισή ώρα, μεταξύ 13.00 και 15.30, στην έκθεση του Βιβλιοπωλείου του ΜΙΕΤ «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΔΡΟΜΟΥ: από την Καπάνατζα στην οδό Αγίου Μηνά», καθώς και στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Στη γιορτή θα συμμετάσχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Λαϊκό Παραδοσιακό Μουσικό Σχήμα Βαφοπουλείου.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, ο Διοικητικός Διευθυντής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Πάνος Παπούλιας, ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΠΑ, Σπύρος Σκοτίδας, ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ και ο Διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου ΜΙΕΤ, Γιάννης Επαμεινώνδας.

Η ανάπλαση της οδού Αγίου Μηνά υλοποιήθηκε μέσω της δωρεάς ύψους 10 εκ. ευρώ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στον Δήμο Θεσσαλονίκης, με φορέα υλοποίησης το ΚΕΠΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *