Thursday , 28 March 2024

Με δωρεά από την Alumil αλλάζει το ξύλινο deck στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης

Με δωρεά της βιομηχανίας Alumil αντικαθίσταται το ξύλινο deck που έχει φθαρεί στη Νέα Παραλί ατης Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, σε δωρεά και εγκατάσταση του προηγμένου συστήματος decking “Woodee”, το οποίο θα αντικαταστήσει το ξύλινο deck που έχει φθαρεί στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, προχώρησε η βιομηχανία συστημάτων αλουμινίου εταιρεία Alumil σε συνεννόηση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Tο ύψος της δωρεάς ανέρχεται στα 30.000 ευρώ και εκτός από το κόστος των υλικών, πρόκειται να καλυφτούν όλα τα έξοδα τοποθέτησης για μία επιφάνεια κατά μήκος της Παραλίας με μήκος περίπου 100 μ.

Το προϊόν «Woodee», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αποτελεί ένα σύστημα δαπέδων τύπου decking, το οποίο συνδυάζει την πολύ υψηλή ανθεκτικότητα με την αισθητική του ξύλου. Αποτελείται από υψηλής ποιότητας συνθετικό ξύλο (60% παρθένα ξυλεία) και ενσωματώνει πολλαπλά πλεονεκτήματα εκ των οποίων το βασικότερο είναι η εξαιρετική του ανθεκτικότητα. Διαθέτοντας εντυπωσιακή αντοχή απέναντι σε όλες τις καιρικές συνθήκες (παγετός, βροχή, UV ακτινοβολία), την αλμυρότητα και τα παράσιτα που αλλοιώνουν το ξύλο (έντοµα, µύκητες, σαράκι), αποτελεί μία πολύ αξιόπιστη λύση για την Παραλία Θεσσαλονίκης, προσφέροντας εξαιρετικά μεγάλη αντοχή στο χρόνο και παράλληλα υψηλή αισθητική. Επιπλέον, διασφαλίζει την πολύ υψηλή ασφάλεια, καθότι είναι μη ολισθηρό και αποκλείει την εμφάνιση ακίδων ή βιδών με το πέρασμα του χρόνου.

Αποτέλεσμα της υψηλής ανθεκτικότητας του «Woodee» είναι το γεγονός ότι χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση, χωρίς να απαιτεί κάποια ιδιαίτερη φροντίδα (όπως βάψιµο, λάδωµα και στεγάνωση), παρέχοντας πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σχέση με τη σκληρή ξυλεία. Συνεπώς, με το κόστος συντήρησης του προϊόντος να είναι σχεδόν μηδενικό, διασφαλίζεται ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν θα χρειαστεί μελλοντικά να προβεί σε σημαντικά έξοδα συντήρησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *