Thursday , 28 March 2024

Με ευρύτατη πλειοψηφία το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το λιανεμπόριο

Την αναθεώρηση της απόφασης να μην ανοίξουν τα καταστήματα στην Θεσσαλονίκη ζήτησε με ψήφισμα που εγκρίθηκε με  ευρύτατη πλειοψηφία  το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, κατά την χτεσινή συνεδρίασή του, που συγκλήθηκε εκτάκτως και με μόνο θέμα συζήτησης «την πορεία της λειτουργίας του λιανεμπορίου και τη στήριξη των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης που προέκυψε από την πανδημία της Covid-19».

Το ψήφισμα

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή του στον εμπορικό κόσμο της πόλης, έπειτα από την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στην πόλη μας, όπως έγινε στην υπόλοιπη χώρα.

Ζητούμε την αναθεώρηση της απόφασης αυτής το συντομότερο δυνατό.

Η προάσπιση της δημόσιας υγείας αποτελεί αναμφίβολα το πρωτεύον ζήτημα και σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες, ώστε να στηριχθεί το σύστημα υγείας.

Επιτακτικό αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης είναι να υπάρχει μόνιμος δίαυλος άμεσης και διαρκούς ενημέρωσης του Δήμου μας για τα επιδημιολογικά δεδομένα που ισχύουν και τα μέτρα τα οποία συζητιούνται και σχεδιάζονται για την περιοχή μας και να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η γνώμη του.

Παράλληλα, θεωρούμε απολύτως αναγκαία τη στήριξη της αγοράς και της οικονομίας της πόλης όχι μόνο με τη σημερινή οικονομική στήριξη, αλλά και την επόμενη μέρα με μονιμότερα μέτρα για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *