Friday , 19 April 2024

Με ηλεκτρονικό εισιτήριο εφέτος η 85η ΔΕΘ

Σ.Ξανθοπούλου

Η 85η ΔΕΘ προσαρμόζεται εφέτος στη “νέα κανονικότητα” και θα τηρήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα εξαιτίας του κορωνοϊού. Στην εφετινή διοργάνωση θα υπάρχουν αντισηπτικά, ηλεκτρονικό εισιτήριο για την αποφυγή συνωστισμού και σημάδια στο έδαφος για να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. “Το ηλεκτρονικό εισιτήριο εκτός από την αποφυγή συνωστισμού θα εξυπηρετήσει και τους επισκέπτες ώστε να μην ταλαιπωρούνται περιμένοντας στις ουρές” επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Helexpo – ΔΕΘ Κυριάκος Ποζρικίδης.

“Εξαιτίας της πανδημίας προσαρμοζόμαστε και εμείς στη νέα κανονικότητα, συμμορφωνόμαστε στα πρωτόκολλα. Το βασικό είναι ότι η 85η ΔΕΘ θα γίνει με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία. Ο αριθμός των επισκεπτών υπολογίζεται στις 100.000 και οι εκθέτες στους 1500.

Εφέτος το περίπτερο 13 της Γερμανίας θα περιλαμβάνει τεχνολογικά προϊόντα, προϊόντα του “αύριο”, ενέργεια και ηλεκτροκίνηση. Σχετικά με τη διοργάνωση των συναυλιών ο κ. Ποζρικίδης είπε ότι αν ισχύσει το θέση παρά θέση δε θα πραγματοποιηθούν οι συναυλίες.

Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι ίδια και εφέτος. Όπως τόνισε ο κ. Ποζρικίδης “η ΔΕΘ έχει περάσει και χειρότερα. Πέρασε πόλεμο, πέρασε κίτρινο πυρετό το 1936, πέρασε το σεισμό του 1978. Κρατάμε την ίδια τιμή εισιτηρίου και εφέτος λοιπόν”.

Τα εγκαίνια της ΔΕΘ θα είναι επίσης διαφορετικά. Αναμένεται να γίνουν με 500 άτομα αλλά και οι πολιτικές ομιλίες θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα με λιγότερο κόσμο.

Ο κ. Ποζρικίδης ανέφερε ότι αναμένεται να παραβρεθεί ο Υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας. “Ο πρωθυπουργός έχει προσκαλέσει την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ αλλά θα δούμε προς το τέλος Αυγούστου αν θα έρθει τελικά”.

Η 85η ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *