Friday , 29 March 2024

Με καθυστέρηση 10 ημερών(!) κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφτηκε πληγείσες περιοχές των νομών Καβάλας, Κιλκίς και Σερρών   

Του Γ. Κατσιάνη

Μειωμένα αντανακλαστικά επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση, ως προς την ικανοποίηση των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου.

Ειδικότερα, στις 24 Ιουνίου σημειώθηκε θεομηνία σε περιοχές του δήμου Παιονίας, με αποτέλεσμα να υποστούν σημαντικές ζημιές αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Κιλκίς.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της  τοπικής κοινότητας ζήτησε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες.

Ωστόσο, χρειάστηκε να περάσουν 10 ημέρες για να μεταβεί στην πληγείσα περιοχή κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υφυπουργό παρά τον Πρωθυπουργό, αρμόδιο σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο, την γενική γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέτζο.

Επίσκεψη σε Καβάλα και Σέρρες

Ανάλογης αντιμετώπισης έτυχαν και οι πληγέντες παραγωγοί του δήμου Παγγαίου Καβάλας, οι οποίοι βλέποντας την ολιγωρία των αρμοδίων φορέων, πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κοινοτικό κατάστημα της Γαληψού.

Ίδια η εικόνα και σε περιοχές των δήμων Βισαλτίας, Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης Σερρών, όπου το κυβερνητικό κλιμάκιο αφού πραγματοποίησε χθες αυτοψία στις πληγείσες περιοχές, είχε συσκέψεις με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και αγρότες.

Προφανώς, τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου είναι κοινά όμως η κάθε περιοχή είναι διαφορετική.

Τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης και δεν προσφέρονται για επικοινωνιακά παιχνίδια που εξυπηρετούν προεκλογικές σκοπιμότητες.    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *