Friday , 19 April 2024

Με καλοκαιρία θα γιορταστεί το Πάσχα – Τοπικές βροχές και συννεφιές αύριο, Μεγάλη Παρασκευή

Με καλοκαιρία θα γιορταστεί το φετινό Πάσχα, ενώ “δακρυσμένος” με τοπικές βροχές και κατά τόπους συννεφιά θα είναι αύριο ο καιρός αύριο, Μεγάλη Παρασκευή.

Αναλυτικότερα, αύριο-Μεγάλη Παρασκευή, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ την υπόλοιπη χώρα προβλέπεται κατά διαστήματα αραιή συννεφιά. Η ορατότητα τις νυχτερινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν νέα μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 22 με 23 και στη βόρεια Κρήτη τοπικά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Το Μεγάλο Σάββατο στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές, που το απόγευμα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η ορατότητα τις πρωινές και νυχτερινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα δυτικά βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στο Αιγαίο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένονται αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *