Friday , 26 April 2024

Με κινητοποιήσεις αρχίζουν την εβδομάδα οι Έλληνες αγρότες – Σήμερα στήνουν μπλόκα στη Θεσσαλία, αύριο στον Έβρο

Με αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ τους οι αγρότες στη χώρα. Ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής, μείωση της τιμής του ρεύματος και κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής.
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι αγρότες από όλη την Θεσσαλία θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στον αυτοκινητόδρομο Ε65 στον κόμβο της Καρδίτσας.
Στη Φθιώτιδα οι αγρότες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο Καστρί Μακρακώμης καλούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και κλείσιμο του δρόμου στις 2.30 το μεσημέρι.

Κινητοποιήσεις και αύριο Τρίτη
Τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, αύριο, 31 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί αποφάσισαν οι αγρότες του Βόρειου Έβρου μετά από σύσκεψη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου και των αγροτικών συλλόγων Τριγώνου, Νέας Βύσσας, Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, που πραγματοποιήθηκε στο εργατικό κέντρο Ορεστιάδας.
Οι αγρότες καλούνται να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο με τα αγροτικά τους μηχανήματα ενώ έχουν οριστεί δύο σημεία προσυγκέντρωσης, στη βόρεια και στη νότια είσοδο της πόλης. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενόψει του συλλαλητηρίου, θα πραγματοποιηθούν και επισκέψεις ενημερωτικού χαρακτήρα στα μεγαλύτερα χωριά της περιοχής, ώστε να είναι μαζική η συμμετοχή του αγροτικού κόσμου σε αυτό.Παράλληλα, ζητούν τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της περιοχής, σημειώνοντας πως η βελτίωση των οικονομικών τους θα έχει θετικό αντίκτυπο στο σύνολο της τοπικής οικονομίας.
Στην Κοζάνη, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας έχει προγραμματίσει μπλόκο αύριο στις 11 το πρωί στον κόμβο Φιλώτα.

Συγκεντρώσεις και την Τετάρτη
Την Τετάρτη, στην Ηλεία η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού και οι Σύλλογοι Πελοπίου και Περιχώρων, Χελιδονίου και Καυκονίας διοργανώνουν νέα κινητοποίηση στις 11 το πρωί, με συγκέντρωση με τρακτέρ και μηχανήματα στην επαρχιακή οδό Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας στο ύψος της διασταύρωσης Πελοπίου.
Στα Φάρσαλα, οι αγρότες θα βγάλουν τα τρακτέρ τους στην είσοδο της πόλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *