Thursday , 28 March 2024

Με κορωνοϊό βρέφος από οικισμό Ρομά στην Ξάνθη – Μεταφέρθηκε στο “Ιπποκράτειο” στη Θεσ/νίκη-Στην Ξάνθη ο Χαρδαλιάς

Ένα βρέφος 15 μηνών, από οικισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης βρέθηκε θετικό στον covid-19 και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, καθώς αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας, ενώ στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται σύμφωνα με πληροφορίες άλλα δυο βρέφη με κορωνοϊό, από τη Θεσσαλονίκη, ηλικιών μόλις τρισήμισυ και εννέα μηνών.

Το περιστατικό αυτό με το βρέφος στην Ξάνθη, όπου τα τελευταία 24ωρα εντοπίζονται και άλλα κρούσματα, προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας και ο επικεφαλής της, Νίκος Χαρδαλιάς, μετέβη στην περιοχή εσπευσμένα για να εκτιμήσει την κατάσταση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση για την έκτακτη επίσκεψη του Νίκου Χαρδαλιά στην Ξάνθη, που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο κ.Χαρδαλιάς “μετέβη σήμερα με ελικόπτερο του ΠΣ στο Δροσερό Ξάνθης, μαζί με κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ λόγω επιβεβαιωμένου θετικού κρούσματος σε οικισμό Ρομά στην περιοχή. Συγκεκριμένα το θετικό κρούσμα αφορά 15 μηνών βρέφος και από την ιχνηλάτιση των στενών επαφών προκύπτει ότι όλες αφορούν τον παραπάνω οικισμό «Ρομά» “.

Συγγενείς του βρέφους από την Ξάνθη έχουν ήδη υποβληθεί σε σχετικές δειγματοληπτικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν είναι και αυτοί φορείς του ιού, ενώ ξεκίνησε η ιχνηλάτηση για να διαπιστωθούν ποιοι άλλοι ήρθαν σε επαφή με το βρέφος. Υπενθυμίζεται ότι έχουν επίσης εντοπιστεί τρία κρούσματα του κορωνοϊού σε κλινικές του Γενικύ Νοσοκομείου της Ξάνθης. Οι εν λόγω κλινικές έχουν απολυμανθεί και ακολούθησε έλεγχος στο προσωπικό που ήρθε σε επαφή με τους ασθενείς, ωστόσο η εξάπλωση του κορωνοϊού στην περιοχή προκαλεί προβληματισμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *