Friday , 29 March 2024

Με κρατήσεις της… τελευταίας στιγμής θα πορευτεί και φέτος ο ελληνικός τουρισμός- Σανίδα «σωτηρίας» οι Ισραηλινοί και Βρετανοί τουρίστες

Του Γ. Κατσιάνη

Χαμηλές είναι οι προσδοκίες των παραγόντων του τουρισμού και για το 2021, με τις ελπίδες ανάκαμψης να μετατίθενται για το 2022.

Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, κατά την διάρκεια των εργασιών της διεθνούς διαδικτυακής τουριστικής έκθεσης Greek Panorama, οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής (last minute) θα επικρατήσουν και φέτος.

«Παρά τις χαμηλές προκρατήσεις, θεωρώ ότι ο ελληνικός τουρισμός έχει στέρεες βάσεις και θα αποδειχθεί πιο ανθεκτικός από τον κορωνοϊό», υπογράμμισε ο κ. Φραγκάκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος σημείωσε πως με βάση τις μέχρι τώρα προκρατήσεις, η πληρότητα των ξενοδοχείων δεν ξεπερνά το 5%-10%.

«Ωστόσο, μπορούμε να ελπίζουμε σε μια καλύτερη επισκεψιμότητα από το Ισραήλ και τη Μεγάλη Βρετανία, όπου οι εμβολιασμοί κινούνται με ταχύτερους εμβολιασμούς», τόνισε ο κ. Τάσιος και υπογράμμισε την ανάγκη η Ελλάδα να διατηρήσει το πλεονέκτημα του ασφαλούς προορισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *