Thursday , 25 April 2024

Με το…σταγονόμετρο η έγκριση των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα, παρά τις διορθώσεις

Του Γ. Κατσιάνη

Ισχνά είναι τα αποτελέσματα των διορθώσεων που έγιναν από την ΑΑΔΕ και την ΗΔΙΚΑ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα.

Σύμφωνα με φοροτεχνικούς, μόλις το 10% των αιτήσεων που υπέβαλλαν δικαιούχοι για να λάβουν το επίδομα των 700 ευρώ, εγκρίθηκε μετά τις διορθώσεις.

«Μόλις επτά από τις δηλώσεις που απορρίφθηκαν αρχικά, έλαβαν τελικά έγκριση μετά την ένσταση και τις σχετικές διορθώσεις που έγιναν», δήλωσε φοροτεχνικός.

Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή απέχει κατά πολύ από τη θέση που εξέφρασε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 εκτίμησε ότι το 50% όσων έχουν κάνει ένσταση θα λάβουν τελικά το κοινωνικό μέρισμα.

«Κλειδί» οι τραπεζικές καταθέσεις;

Την ίδια ώρα, πολλοί φοροτεχνικοί τονίζουν πως «κλειδί» για να λάβει κάποιος το κοινωνικό μέρισμα είναι το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων.

«Υπήρξε περίπτωση ατόμου με αναπηρία (ΑμεΑ) με καταθέσεις πάνω από 20.000 ευρώ, η αίτηση του οποίου απορρίφθηκε ενώ σε αντίστοιχη περίπτωση όπου ΑμεΑ εργάζονταν αλλά δεν είχε καταθέσεις, έλαβε κανονικά το επίδομα», σημείωσε λογιστής.

Να σημειωθεί ότι η σχετική προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα (www.koinonikomerisma.gr), λήγει την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *