Thursday , 28 March 2024

Με το δίκτυο φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ συνδέονται το Μουζάκι Καρδίτσας και η Πύλη Τρικάλων

Το Μουζάκι Καρδίτσας και η Πύλη Τρικάλων είναι άλλες δύο περιοχές που θα συνδεθούν φέτος με το δίκτυο φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Λεωνίδας Μπακούρας,κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους δημάρχους Μουζακίου,Θ. Στάθη και Πύλης, Κ. Μαράβα, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα διαθέσει συνολικά κεφάλαια 2,36 εκατ. ευρώ για επενδύσεις δικτύου και νέων συνδέσεων στις δύο πόλεις.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ αναμένεται να παραχωρηθούν από τις δύο δημοτικές αρχές, οι χώροι για την κατασκευή των σταθμών αποσυμπίεσης, προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών.

Όπως ανέφερε ο κ.Μπακούρας, η έναρξη των εργασιών για την επέκταση του δικτύου διανομής θα πραγματοποιηθεί μετά την παραχώρηση των χώρων έτσι ώστε η κατασκευή και τροφοδότηση του δικτύου να ολοκληρωθούν για να καλυφθούν οι ανάγκες των καταναλωτών τον προσεχή χειμώνα.

Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι Μουζακίου και Πύλης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και δεσμεύτηκαν ότι μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα παραχωρηθούν τα οικόπεδα στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ και θα δρομολογηθούν οι ενέργειες για την τροφοδότηση των 14 δημοτικών κτιρίων του δήμου Μουζακίου και αντίστοιχα των 7 του δήμου Πύλης.

Αναγνώρισαν δε, τα πλεονεκτήματα της υλοποίησης ενός τόσο σημαντικού έργου για τη σύνδεση των περιοχών με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, προσφέροντας ανάπτυξη στο βιομηχανικό – εμπορικό τομέα, εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας στην τοπική αυτοδιοίκηση, τους πολίτες και συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *